"MORATE NA OPERACIJU, ISCURELO JE U KIČMENI STUB": Trenutak kada su GAGIJU JOVANOVIĆU SAOPŠTENE TEŠKE VESTI!
Foto: printscreen

otkrivamo

"MORATE NA OPERACIJU, ISCURELO JE U KIČMENI STUB": Trenutak kada su GAGIJU JOVANOVIĆU SAOPŠTENE TEŠKE VESTI!

Dragan je u razgovoru pričao o brojnim temama i istakao je da je kultura zapravo naša najvrednija zaostavština:

Objavljeno:

Glumac Dragan Jovanović prisetio se kako je izgledao njegov život sa spoznajom da boluje od bolesti koja se javlja između 30. i 50. godine života.

Dragan je u razgovoru pričao o brojnim temama i istakao je da je kultura zapravo naša najvrednija zaostavština:

- Dok sam igrao predstave po svetu, dešavalo se da ne mogu da razgovaram sa našim mladim ljudima jer nisu znali srpski. To je slučaj sa većinom naše dece koja se tamo rađaju ili su otišli kada su bili mali. Jezik je prva linija fronta i ako ga zaboravimo, zaboravićemo naše poreklo i istoriju koja je, istina, ponekad za zaborav, ali je uglavnom za slavu i ponos - izjavio je glumac za Tanjug i nastavio o bolesti zbog koje je morao da se povuče sa scene na neko vreme:

Dragan Jovanović
foto: Print Screen Youtube

- To je odavno počelo. U životu sam napravio dve kuće i bukvalno - gurao sam kolica i mešao malter... Pritom, volim sport, igrao sam tenis kao za zlatnu medalju. To je bolelo, igrao sam sa tim bolom, a onda više nisam mogao da izdržim. Tenis je, mislim, najgori sport za tu vrstu povrede. Otišao sam na magnetnu rezonancu da vidim šta se dešava, kad sam se jednom jako ukočio. Ljudi su mi pokazali snimak: Vidite, Vama je ovo iscurelo u kičmenom stubu, Vi morate na operaciju - ispričao je Dragan.

Nakon brojnih lekarskih konsultacija, odustao je od operacije:

- A onda mi je jedan mladi doktor rekao da se njegova devojka oporavila i vratila taj diskus tako što je vežbala i išla na istezanja. Počeo sam sa da idem na istezanja, bio sam i u banjama, u Banji Koviljači i u blatu. Zajedno sa vežbama je pomoglo. Posle 6 meseci nisam prepoznao moj snimak. Pitao sam da li je moguće da sam ga vratio, kažu jeste..

Međutim, morao je da promeni način života:

Branka Pujić, Dragan Gagi Jovanović
foto: Damir Dervišagić

- Čovek mora da zna kako da se podiže iz kreveta, ako hoće nešto da podigne da mora da čučne. To je gomila pravila o kojima treba misliti, ali s obzirom na to kako se osećaš, vrlo lako zapamtiš sve to. Samo da ne ležim u krevetu i da ne mogu da se pomaknem.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.