POSLASTICA
OVO JE NAJUKUSNIJI RECEPT ZA PITU SA ŠLJIVAMA: Ovako SOČNU niste JELI, a 1 DODATAK daje POSEBNU AROMU
Napravite sočnu pitu sa šljivama za čiju pripremu vam ne treba mnogo sastojaka i veoma je pristupačna
Pita sa šljivama lako se pravi, a savršeno je sočna i ukusna.
Omiljeno srpsko voće bi trebalo iskoristiti na najbolji način. Napravite sočnu pitu sa šljivama za čiju pripremu vam ne treba mnogo sastojaka i veoma je pristupačna.
Uz dodatak cimeta imaće predivnu aromu, a pre pečenja je pospite smeđim šećerom koji će se karamelizovati, a pita će imati još hrskaviju koricu.
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu
700 g šljiva
80 g šećera
80 g maslaca
100 g prezli
1 kašika cimeta
korica jednog limuna
2 kašike žutog šećera
Priprema:
Šljive očistite od koštica, isecite na četvrtine, pa ih stavite u dublji tiganj ili šerpu. Dodajte maslac i šećer i sve zajedno upržite da voće pustu sok i omekša. Kada šljive budu gotove dodajte im cimet i limunovu koricu. Jednu koru premažite uljem, pa odozgo stavite drugu koru, a zatim u jedan kraj rasporedite nadev sa šljivama. Pospite ih prezlama, pa lagano zamotajte. Postupak ponovite dok ne potrošite sav materijal. Pite ređajte u pleh obložen pek papirom, pospite ih smeđim šećerom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!