ŠOKANTAN OBRT! Dušan Veličković je UMRO OD OVE STVARI? Javnost u neverici
Foto: Printscreen/Youtube/Prva

šok

ŠOKANTAN OBRT! Dušan Veličković je UMRO OD OVE STVARI? Javnost u neverici

Poznati astrolog Dušan Veličković (60) preminuo je dok je boravio u jednom prestoničkom spa centru. Svi se pitaju koji je uzrok smrti poznatog astrologa, a poznanici kažu da je verovatno ovo u pitanju

Objavljeno:

Astrolog Dušan Veličković preminuo je dok je boravio u jednom prestoničkom spa centru. Pronašao ga je jedan od korisnika velnes centra - astrolog je bio onesvešćen u bazenu. Hitna pomoć je brzo stigla, a mogli su samo da ustanove smrt.

Iako još nije saopšten uzrok smrti astrologa, njegovi prijatelji skoro da su svi sigurni da je u pitanju srčani udar usled visokog krvnog pritiska sa kojim se Dušan Veličković godinama borio.

"Bio je u sauni i samao je umro. Verovatno je u pitanju srčka. Imao je problem sa visokim krvnim pritiskom, znam da je imao problema," izjavila je njegova dugogodišnja prijateljica, voditeljka Jovana Jeremić za Telegraf.

Numerolog Vesna Virgo Perić je takođe potvrdila da je Veličković imao problema sa visokim krvnim pritiskom.

Simptomi visokog krvnog pritiska:

Visok krvni pritisak - Hipertenzija je najznačajniji faktor rizika za niz kardiovaskularnih oboljenja i stanja koja mogu imati smrtni ishod. Povišeni krvni pritisak, pojedinačno gledano, najznačajniji je faktor rizika za nastanak kardiovaskularnih oboljenja, i to pre svega srčanog udara (infarkta miokarda), srčane slabosti, iznenadne srčane smrti i šloga (moždanog udara). Povišenje gornjeg krvnog pritiska za svakih 20 mmHg udvostručuje šanse za nastanak ovih neželjnih stanja i bolesti, zbog čega je od presudnog značaja rano prepoznavanje znakova arterijske hipertenzije i adekvatno lečenje.

Simptomi arterijske hipertenzije

Simptomi arterijske hipertenzije mogu biti glavobolja, zujanje u ušima (tinitus), vrtoglavica, mučnina, osećaj težine u grudima, kratak dah, brzo zamaranje, slabija tolerancija napora i smetnje vida. Međutim, ne bi trebalo zaboraviti da bolest često nema nikakvih simptoma, te je zbog toga i zovu ”tihi ubica”. Ponekad nastaje hipertenzivna kriza – nagli skok krvnog pritiska praćen jakom glavoboljom, povraćanjem i prolaznim neurološkim deficitima. To je hitno stanje i zahteva brzu reakciju kako bi se krvni pritisak snizio te sprečile posledice koje mogu biti fatalne.

Ukoliko osetite bilo kakve simptome, odmah se javite lekaru!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.