RECEPT DANA: Na ovaj način ga pripremaju ITALIJANI, hrskava korica je njegov GLAVNI ADUT!
Tart, Foto: Printscreen/YouTube/One day One recipe

RECEPT

RECEPT DANA: Na ovaj način ga pripremaju ITALIJANI, hrskava korica je njegov GLAVNI ADUT!

Više nikada nećete koristiti klasičan recept

Objavljeno:

Kada ste pročitali tart, sigurno ste pomislili na prhko testo, međutim, ovaj recept je malo drugačiji. Priprema se od gotovih kora, a svežinu će mu dati fil od limuna i borovnice.

Na ovaj način ga pripremaju Italijani, a njegov glavni adut jeste hrskava kora koju ćete obožavati.

Vreme pripreme:

- 45 minuta

Sastojci:

- 120g putera

- 5 jaja - 270 ml slatke pavlake - 120 g šećera - 1 kašika ekstrakta vanile - korica od 1 limuna - gotove kore - borovnice - šećer

Priprema:

Istopite puter, a zatim uzmite jednu koru i premažite je istopljenim puterom. Preko nje stavite drugu, premažite je, a zatim stavite treću, takođe je premažite i složite kao harmoniku i urolajte (da dobijete krug), pa stavite u sredinu nauljene tepsije. Postupak ponovite sa još tri kore, ali njih nemojte da rolate, već ih složene kao harmonika obmotajte oko prvih kora. Ređajte tako sve dok ne potrošite materijal, a zatim prelijte preostalim puterom i pecite oko 12 minuta na 180 stepeni. Jaja umutite, a zatim dodajte slatku pavlaku, šećer, vanilin šećer i koricu limuna. Zatim sve dobro promešajte, pa preko kora sipajte fil i poređajte borovnice. Pecite oko 25 minuta na 180 stepeni. Bon appetit!

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.