recept
SOČAN PILAV KAKAV DO SAD NISTE SPREMALI: Ne treba vam TEPSIJA, tajna je u OVOME
Ako ste umorni, a želite ukusan ručak ili večeru napravite jednostavan pilav iz kese.
Pilav je tradicionalno jelo koje se pravi od piletine i pirinča. Zaliva se bujonom kako bi jelo bilo sočno, a sada isprobajte i moderan recept za pilav iz kese, pa nema puno sudova za pranje. Samo sipajte sve sastojke u kesu za pečenje, a dodajte i pavlaku za kuvanje koja se u principu nikada ne dodaje, a koja će obogatiti ukus pilavu.
Sastojci: 6 manjih bataka 300 g pirinča
300 g meksičke mešavine 20 ml ulja 1 kašičica kurkume 150 ml bujona 300 ml pavlake za kuvanje
Priprema: U kesu za pečenje stavite batake, pa sipajte meksičku mešavinu i pirinač koji ste oprali i ocedili. Zatim sipajte ulje, posolite, pobiberite, pospite kurkumom i slatkom paprikom, a ako želite možete da dodate još neki začin. Sipajte bujon i pavlaku za kuvanje, pa zatvorite kesu. Lepo promešajte da se sastojci sjedine. Pecite na 180°C oko sat vremena. Isecite kesu i poslužite pilav.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!