kakav ukus!
OVAKO GRCI PRAVE MUSAKU I SAMO OVAJ RECEPT PRIZNAJU: Naša TURSKA im je smešna, UKUS JE MNOGO BOLJI! (VIDEO)
Pored standardnih sastojaka ima i plavi patlidžan i bešamel sos koji jelu daju sasvim nov ukus
Kada čujemo reč musaka, obično pomislimo na jelo od mlevenog mesa i krompira, zaliveno mlekom i jajima koje zna da spremi skoro svaka domaćica u Srbiji.
Ali recept za grčku musaku je malo drugačiji. Pored standardnih sastojaka ima i plavi patlidžan i bešamel sos koji jelu daju sasvim nov ukus.
Recept za musaku na grčki način koji možete pročitati u nastavku nema standardne slojeve već se sve prži i peče zajedno. Svideće vam se ovaj lak način kuvanja.
Isprobajte ukusan recept koji ne zahteva da provodite mnogo vremena u kuhinji.
Sastojci:
700g mlevenog mesa 1 luk 2 šargerepe 2 paprike 1 patlidžan 6 krompira 200 g paradajz pirea 150 ml vode so, biber, mlevena paprika Za preliv: 40g maslaca 20 ml maslinovog ulja 2 kašike brašna 800 ml jogurta 150 g sira 3 jajeta biber, so, origano
Priprema:
Ispržite luk i šargarepu. Dodajte mleveno meso pa dinstajte. Dodajte paprike i patlidžan (patlidžan prethodno potopite u hladnu, posoljenu vodu i ostavite u ovoj vodi 15 minuta da puste gorčinu). Pržite 5 minuta na umerenoj vatri. Dodajte krompir isečen na kockice, paradajz pire, vodu i začinite. Sve sipajte u pleh. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.
Preliv pripremamo tako što zagrejemo puter sa maslinovim uljem. Pržite brašno 2 minuta na laganoj vatri. Dodajte jogurt i kuvajte 3 minuta na laganoj vatri. Dodajte rendani sir i ostavite da se topi 1 minut na laganoj vatri. Nakon što se fil ohladi, dodajte jaja. Dobro promešajte. Dobijeni fil preliti preko musake, posuti origano i peći 15 minuta na 190°C.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!