NAJBOLJI RECEPT ZA MUSAKU KAKVU DO SAD NISTE PROBALI: Unutra MEKA i SOČNA, a spolja HRSKAVA!
Musaka, Foto: Printscreen/Youtube/Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

TOPI se

NAJBOLJI RECEPT ZA MUSAKU KAKVU DO SAD NISTE PROBALI: Unutra MEKA i SOČNA, a spolja HRSKAVA!

Sjajan ručak za celu porodicu.

Objavljeno: 14:22h

Sastojci:

  • 1/2 kg fino mlevene junetine (od buta)
  • 1 veća glavica luka
  • 2 šargarepe
  • 1 čen belog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 1/2 kg krompira
  • 5 jaja
  • 1/2 l mleka
  • začini: vegeta, so, biber
  • ulje za prženje krompira

Priprema:

Luk i šargarepu sitno naseckajte, pa ih dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte meso, beli luk, peršun i začine i dinstajte dok meso skroz ne ostane bez svoje tečnosti i dok ne postane skroz rastresito.

Krompir narežite na kolutove i propržite ga malo u ulju, samo da malo počne dobijati boju, ne do kraja! I stavite na kuhinjski ubrus da se ocedi od viška masnoće. Jaja izmutite sa ručno, dodajte mleko i začine: so, biber i vegetu po želji.

Pleh namažite maslacom i na dno poređajte prvo krompir, pa red mesa, pa sve ponovite. Odmah zalijte smesom od mleka i jaja i stavite da se peče jedno 45 minuta do sat vremena na 180°C (zavisno od vaše pećnice) dok krompir ne dobije na krajevima hrskave rubove.

Zato jer se jaja i mleko dodaju odmah, krompir i meso budu sočni, a zato jer se krompir pre pečenja malo prži u ulju da bude po vrhu hrskav.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.