LOVAČKE ŠNICLE U BELOM VINU NAPRAVITE VEĆ SUTRA: Recept koji će vas ZALUDETI, meso se RASPADA
Foto: Printscreen/youtube/ My kitchen Tanja

SVI TO VOLITE

LOVAČKE ŠNICLE U BELOM VINU NAPRAVITE VEĆ SUTRA: Recept koji će vas ZALUDETI, meso se RASPADA

Kao prilog možete poslužiti kuvani krompir, pire ili dinstano mešano povrće

Objavljeno: 23:31h

Recept za lovačke šnicle u belom vinu.

Sastojci:

400 do 500 g telećih, a može i junećih ili svinjskih šnicli (5 tanjih)

1 kašičica sitne morske soli

1 kašičica slatke ili dimljene začinske paprike

4 kašičice mekog brašna

Lovačke šnicle
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

100 ml ulja

1 kašičica mlevenog bibera

5 ravnih kašičica senfa

3 čena belog luka

600 ml vode (ili mesnog ili povrtnog bujona)

100 ml belog vina

1 kašika svežeg peršunovog lista

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Priprema:

Šnicle oprati, preseći opnu sa strane da se ne bi savile prilikom prženja, prosušiti, izlupati kuhinjskim čekićem, posoliti, pa uvaljati u mešavinu brašna i začinske paprike. Na vrućem ulju propržiti šnicle sa obe strane po koji minut, izvaditi ih, premazati senfom, posuti mlevenim biberom i ostaviti sa strane.+

Lovačke šnicle
foto: Printscreen/Youtube/My kitchen Tanja

U istom tiganju propržiti sitno iseckan beli luk, pa čim zamiriše, uliti vodu ili bujon, vratiti šnicle, sniziti temperaturu, pa dinstati polupoklopljeno na tihoj vatri. Tokom kuvanja, tiganj nekoliko puta protresti. Posle otprilike sata dinstanja, sipati belo vino i kuvati još 15 do 20 minuta, uz češće mešanje.

Kao prilog možete poslužiti kuvani krompir, pire ili dinstano mešano povrće.

(Espreso / b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.