NAPRAVITE LAŽNI PAPRIKAŠ SA KARFIOLOM: Starinski RECEPT za jelo NA KAŠIKU, bolji je od TRADICIONALNOG (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/ Tastemade Iraq

NJAM NJAM

NAPRAVITE LAŽNI PAPRIKAŠ SA KARFIOLOM: Starinski RECEPT za jelo NA KAŠIKU, bolji je od TRADICIONALNOG (RECEPT)

Mekano meso i još meški karfiol koji plivaju u paradajz sosu osvojiće svakoga već na prvi zalogaj

Objavljeno: 21:35h

Umesto klasičnog sa krompirom napravite lažni paprikaš sa karfiolom. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća biće oduševljni kada probaju ovo ukusno jelo.

Priprema nije komplikovana i uspeva svima, čak i onima koji tek uče da kuvaju. Mekano meso i još meški karfiol koji plivaju u paradajz sosu osvojiće svakoga već na prvi zalogaj.

Sastojci:

Paprikaš sa karfiolom
foto: Printscreen/Youtube/ Tastemade Iraq

1 glavica karfiola 800-900 g mesa po izboru 3-4 kašike paradajz paste 1 crni luk

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Tastemade Iraq

4-6 čenova belog luka 1 kašičica slatke paprike

Priprema:

Karfiol isecite na cvetove, a zatim prelijte ključalom vodom. Propržite ih na malo ulja. Meso prvo skuvajte u slanoj vodi, pa ostavite da se ohladi. Isecite po želji, a kožicu uklonite.

Paprikaš sa karfiolom
foto: Printscreen/Youtube/ Tastemade Iraq

U šerpi na ulju zagrejte ulje, pa propržite seckani crni luk i onda dodajte meso i prodinstajte par minuta. Stavite paradajz pastu i sipajte vodu u kojoj se kuvalo meso (bujon). Bujonom napunute šerpu do pola.

Paprikaš sa karfiolom
foto: Printscreen/Youtube/ Tastemade Iraq

Poklopite i ostavite da proključa. Posolite, pobiberite i dodajte slatku papriku. Promešajte, poklopite i smanjite temepraturu. Dodajte karfiol i kuvajte dok ne omekša. Kada je jelo gotovo ostavite poklopljeno najamanje 20 minuta na isključenom šporetu.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.