TORTA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Kada jednom PROBATE ovaj FIL stalno ćete je SPREMATI (RECEPT)
Torta, Foto: Bakina kuhinja

recept

TORTA OD KOJE KREĆE VODA NA USTA: Kada jednom PROBATE ovaj FIL stalno ćete je SPREMATI (RECEPT)

Peći na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još tri identične kore. Sačekati da se ohladi.

Objavljeno:

Kada se bliži rođendan glavna tema je rođendanska torta, ali s obzirom na to da su torte pogodna poslastica i kada nije u pitanju rođendan, evo recepta za nešto što do sada sigurno niste probali!

Sastojci:

pet belanca

5 kašika šećera

mlevena plazma, 3 kašike

prezle, 2 kašike

kakao, 2 kašike

prašak za pecivo 1/2 kesice

Za fil:

20 žumanaca

5 celih jaja

25 kašika šećera

margarin 300 g

mlevena plazma 300 g

kisela pavlaka 300 ml

crna milka 100 g

bela milka 100 g

krem šlag 300 g

mineralna voda 300 ml

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube

PRIPREMA:

1. Umutiti belanca u čvrst šam, pa postepeno dodavati šećer. Kad se lepo umuti smanjiti mikser, pa dodati kakao, prezle, plazmu i prašak za pecivo. Sjediniti i sipati u pleh koga ste obložili pairom za pečenje.

2. Peći na 200 C oko 10 minuta. Umutiti još tri identične kore. Sačekati da se ohladi.

3. Za fil je potrebno da žumanca i jaja umutite penasto. Dodajte šećer i mutite dok se masa ne udvostruči. Skuvajte fil na pari i ohladite. Margarin umutite penasto, pa dodajte hladan fil. Sve izmiksati i dodati mlevenu plazmu, kiselu pavlaku i iseckane čokolade (crnu i belu). Krem šlag umutite sa mineralnom vodom. Filovati : kora, žuti fil, šlag, kora...

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.