NJAMI
TORTA OD ŠARGAREPE KOJA ĆE VAS RASPAMETITI! Nikad brža i neobičnija poslastica - zavolećete je! (RECEPT)
Isprobajte ovaj neobičan recept.
Neobična i veoma ukusa.
Sastojci – Brza torta od šargarepe:
2 jajeta
2 kašičice arome vanile
200 g braon šećera
140 ml ulja
300 g šargarepe
175 g brašna
50 g mlevenih badema ili oraha
1,5 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta u prahu
½ kašičice karadamona u prahu
prstohvat soli
Priprema – Brza torta od šargarepe:
korak: Zagrejati rernu na 180-200 C.
korak: Oljuštiti i narendati šargarepu što sitnije i ostavite po strani.
korak: Umutiti jaja sa šećerom, dodati aromu vanile i mutiti dok se sve lepo ne sjedini, a zatim dodati ulje, narendanu šargarepu i ponovo dobro promešati.
korak: U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, cimet, kardamon i mlevene bademe (orahe), a zatim dodati to u smesu sa šargarepom i dobro izmešati drvenom varjačom.
korak: Izliti smesu u okrugli kalup, prečnika 26cm, a zatim peći u rerni oko 35-40 minuta. Da bi se proverilo da li je kolač pečen, zabosti čačkalicu i ukoliko je čista kada se iyvuče Brza torta od šargarepe je gotova.
korak: Kada se malo prohladi, jednostavno je prevrnuti na tacnu na kojoj se služi.
korak: Napraviti glazuru tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa šećerom u prahu i maskarponeom, a zatim smesu ostaviti da se malo ohladi i stegne u frižideru. Premazati tortu od šargarepe glazurom i poslužiti.
Napomena: Brzu tortu od šargarepe možete napraviti i nekoliko dana ranije, čuvati je u frižideru u vakumiranoj posudi, a glazuru napraviti neposredno pre serviranja. Kako torta bila još ukusnija, dodajte u testo bilo koje suvo voće (seckane kajsije, suvo gožđe, brusnice…), rendani marcipan ili orašaste plodove (bademe, lešnike, orahe…).
Vaša Brza torta od šargarepe je spremna.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!