OBJAVILI SKROZ GOLE SLIKE POZNATE GLUMICE: Srbi su nekada uzdisali za njom, a sada će TEK! (FOTO)
Rozana Arket, Foto: Printscreen

AU

OBJAVILI SKROZ GOLE SLIKE POZNATE GLUMICE: Srbi su nekada uzdisali za njom, a sada će TEK! (FOTO)

Njoj su posvećene neke od najlepših ljubavnih pesama

Objavljeno:

Glumica Rozana Arket potiče iz velike glumačke porodice – njena rođena braća su Ričmond i Dejvid Arket, a sestre Patriša i pokojna Aleksis.

Deca Arketovih nisu imali previše izbora, budući da su od detinjstva “zaraženi glumom”, jer im je majka glumica i učiteljica glume Brenda Olivija Mardi, a otac glumac, scenarista i producent Luis Arket. Međutim, veze s glumom kod Arketovih idu još dalje, budući da je njihov deka Klif Arket bio poznati američki glumac i komičar.

Rođena je u Njujorku 1959. godine, a prvu ulogu zabeležila je kada je imala 21 godinu, u horor seriji “Mračna tajna kuće za žetvu”. Usledilo je mnogo epizodnih uloga u serijama, a njen prvi gilm je “Gorp”, u kom se pojavila 1980. godine.

Ponuda je bilo sve više, a za ulogu u TV filmu “Dželatova pesma” je već 1982. godine nominovana za Emija. Ipak, ona je bila vrlo nezadovoljna svojom golišavom scenom i napomenula da to što je ceo svet vidi obnaženu čini da se oseća iskorišćeno i neprijatno.

Od tada je odbila mnogo ponuda da skine odeću pred kamerama, a 1983. godine zabeležila je prvu glavnu ulogu u flimu – u ostvarenju “Bejbi, to si ti”, koji je kritika odlično ocenila.

Igrala je s Madonom u filmu “Očajnički tražeći Suzan” 1985. godine, a za tu ulogu dobila je nagradu BAFTA. Rozana se kasnije žalila što je nakon ovog uspešnog filma uglavnom dobijala isto pitanje – “Kako je raditi s Madonom”.

Rozana Arket
foto: Printscreen

Rozana Arket ostvarila je još mnogo uspešnih uloga, među kojima se ističu one u Skorsezevom “U sitne sate”, “Osam miliona smrti”, Besonovom ostvarenju “Veliko plavetnilo”, zatim su tu “Njujorške priče”, “Petparačke priče”…

Na vrhuncu slave bila je 1990. godine, kada su se u “Plejboju” pojavile njene golišave fotografije s plaže. Kako je glumica istakla, ona nije dala dozvolu za njihovo objavljivanje, niti je bila svesna da će se one naći u čuvenom časopisu.

– Bila sam u kupaćem kostimu na Floridi s Bertom Sternom, fotografom koji je snimao Merilin Monro na plaži u džemperu. Popušili smo džoint, a kupaći mi je stalno spadao, pa sam ga pokidala jer mi je bilo prijatnije da budem naga – prisetila se Rozana.

Međutim, potom je u časopisu videla fotografije koje su nastale tog dana.

– Ako ništa drugo, to nisu čak ni dobre fotografije, bile su ružne. Nacrtali su mi Plejboj zeku… Pa smo ih tužili – izjavila je kasnije glumica.

Kako je istakla, posebno joj je sve teško palo jer je fotografije prvi put videla dok se vraćala iz Diznilenda sa svojim tadašnjim dečkom Piterom Gabrijelom i njegovom decom.

– Raskinuli smo odmah posle toga, mada ne samo zbog toga – rekla je Rozana.

Ovo nije jedino iskorišćavanje koje je Arketova doživela. Ona je godinama kasnije bila jedna od žena koje su svedočile o nasrtajima Harvija Vajnstina, holivudskog producenta kog su desetine žena optužile za silovanje i se*sualno uznemiravanje. Nije poznato da li je i ona bila na njegovim crnim listama žena koje su ga odbile i kojima je zbog toga uništio karijeru, ali je tokom devedesetih za Rozanu Arket bilo sve manje posla i sve slabijih uloga.

Ubrzo se preorijentisala na režiju, pa je radila na dokumentarnim filmovima “U potrazi za Debrom Vinger” i “Sve što kažemo”.

Ljubavni život poznate glumice nije bio ništa manje interesantan, a jedna od njenih najvećih ljubavi bila je ona sa Stivom Porkarom, klavijaturiskom čuvene grupe Toto, tokom osamdesetih. Pesma “Rosanna” posvećena je upravo njoj, a to nije jedini hit koji je inspirisala prelepa Rozana Arket. Naime, ona je godinama bila u vezi s engleskom muzičkom zvezdom Piterom Gabrijelom, a on joj je posvetio “In Your Eyes”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.