CEO ŽIVOT POGREŠNO PERETE GROŽĐE! Zbog ove greške na voću ostane brdo PESTICIDA
Grožđe, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

CEO ŽIVOT POGREŠNO PERETE GROŽĐE! Zbog ove greške na voću ostane brdo PESTICIDA

Saznajte kako da pravilno operete grožđe i tako otkolinite sve pesticide.

Objavljeno:

Već možemo da uživamo u prvom grožđu, a malo ko ne voli ovo slasno voće. Grožđe obiluje vitaminima B grupe, ali i mineralima, kao što su: gvožđe, kalcijum, magnezijum, kalijum, cink i bakar.

Ipak, prilikom uzgajanja i zrenja često se tretira pesticidima, a s obzirom da je karakterističnog oblika neretko se pesticidi na grožđu zadržavaju i nakon pranja.

Baš iz tog razloga, potrebno ga je temeljno oprati, ali u sama voda nije dovoljna. Uz ovaj jednostavni trik bićete sigurni da ste sa grožđa uklonili sve pesticide i otrove.

Ono što je bitno kod pranja je da sačekate sa pranjem ukoliko ne planirate odmah da pojede grožđe. Ukoliko ga odmah operete, pospešićete dodatnu vlagu, te će voće brže propasti.

1 / 3 Foto: Profimedia

Pranje grožđa sirćetom

Pomešajte rastvor vode i sirćeta. Ovo je najefikasnija koncentracija za uklanjanje bakterija i pesticida. U dve litre vode dodajte dve kašike sirćeta. Stavite grožđe u ovaj rastvor i pustite da odstoje 5-10 minuta. Nakon toga isperite svaki grozd posebno hladnom vodom. Ovaj proces će isprati zaostale bakterije ili ostatke pesticida, a nemojte da se brinete sirće se neče osećati i neće promeniti ukus grožđu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.