KAKO DA SPASETE SVOJU VEŠ MAŠINU OD BAKTERIJA: Pročitajte pažljivo, ovi saveti će vam biti od koristi!
Veš mašina, Foto: Profimedia

super čišćenje

KAKO DA SPASETE SVOJU VEŠ MAŠINU OD BAKTERIJA: Pročitajte pažljivo, ovi saveti će vam biti od koristi!

Svaka mašina ima sopstveni mehanizam za vađenje ove fioke, baš zato što ona redovno treba da se pere

Objavljeno:

U bubnju veš mašine se nakupljaju brojne bakterije koje ostaju tu nakon pranja veša, a u posudi za prašak i omekšivač ostaju tragovi ovih materija, zbog čega se kvari kvalitet pranja.

Kako biste održali kvalitet pranja, preporučljivo je da redovno perete unutranjost svoje veš mašine.

Za početak, operite fioku u koju sipate prašak i omekšivač. Svaka mašina ima sopstveni mehanizam za vađenje ove fioke, baš zato što ona redovno treba da se pere.

Nakon što je izvadite, potopite je u sapunicu sa vrućom vodom. Ostavite je neko vreme tako, a onda dobro istrljate grubom krpom ili četkicom, a onda je isperite vodom.

Nije redak slučaj da se i u prostoru gde stoji fioka nataloži prašina, pa iskoristite priliku da krpom prebrišete i taj deo.

1 / 3 Foto: Profimedia

Nakon ovoga očistite donji filter na mašini koji se nalazi u donjem delu mašine. Pronaći ćete mala vratanca koja se otvaraju, a biće dovoljno da filter prebrišete krpom.

Guma na otvoru veš mašine je pogodna za razvoj plesni, pa je potrebno da operete i nju. Potrebno je da budete pažljivi, jer je guma poprilično osetljiva. Obrišite je lagano navlaženom, mekom krpom i sapunicom.

Nakon svega toga, u posudu za prašak sipajte sodu bikarbonu, sirće ili limunov sok, pa upalite praznu mašinu na 90 stepeni.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.