OVE DVE GREŠKE SA VEŠ MAŠINOM PRAVIMO SVI! Ne znamo da je UNIŠTAVAJU, ali postoji način UŠTEDE novca!
Veš mašina, Foto: Profimedia

pratite savete

OVE DVE GREŠKE SA VEŠ MAŠINOM PRAVIMO SVI! Ne znamo da je UNIŠTAVAJU, ali postoji način UŠTEDE novca!

Objavljeno:

Sada je teško zamisliti život bez mašine za pranje veša. Postavlja se pitanje koje zanima sve – kako produžiti život mašine za pranje veša i postoji li način?

Ovo u velikoj meri zavisi od kvaliteta samog uređaja, ali postoje i neki drugi „hakovi“ koji će sprečiti kvarove.

1 / 8 Foto: Printscreen/youtube/JECASVAŠTARICA

Prvi je redovno čišćenje.

Bubanj mašine za pranje veša najbolje je očistiti alkoholnim sirćetom. Četiri kašičice ove tečnosti sipajte u odeljak i „okrenite“ jedan ciklus. Ako vam se čini da sirće nije isprano nakon završetka ciklusa, ponovite to još jednom.

Guma na vratima se često prerano istroši i puca. Pored toga, na njemu se često formiraju naslage kamenca, nečistoća i gljivica. Izvadite gumu, pa je umočite u mešavinu sirćeta i vode i ostavite da odstoji pola sata.

Jednom mesečno perite odeljke za prašak za veš i omekšivač. Potopite ga u mešavinu sirćeta i vode pola sata, pa dobro isperite.

Da biste produžili vek mašine za pranje veša, nemojte preterivati sa količinom praha.

Uvek je pametnije staviti manje deterdženta nego više. Osim što će višak ostati na odeći i može izazvati alergije, vremenom se na bubnju i vodovodnoj cevi može formirati sloj koji izaziva oštećenja.

Još jedna greška koju većina domaćica pravi je da odmah zatvori vrata nakon što izvade veš iz bubnja. Na ovaj način, vlaga ostaje unutra, izazivajući stvaranje buđi i gljivica. Po završetku ciklusa ostavite otvorena vrata najmanje pola sata, kako bi se bubanj osušio.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.