nema boljeg
PRAVI SVADBARSKI SPECIJALITET: I gosti na venčanju će IZNEVEROVATI kada ga vide na STOLU (RECEPT)
„Čuveni svadbarski specijalitet“
Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je nedavno da je krompir u Srbiji poskupeo 152 odsto jer su ljudi, kako je kazala, počeli nakon pandemije da prave svadbe i slavlja, pa je tako povećana potrošnja.
I mada je do sada prva asocijacija na hranu na svadbi obično bila jagnjetina i prasetina, mnogi su počeli da se šale kako su oduvek zapravo na svadbama umakali pomfrit u pire, radovali se đuveču…
Sastojci:
500 g mladih krompira
malo soli
4 kašike kukuruznog brašna
2 kašike kukuruznog griza
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 najmanja kašičica sudžuk paprike
malo mlevenog čilija
malo bibera mlevenog
malo maslinovog ulja
Priprema:
U duboki tanjir stavite kukuruzno brašno, kukuruzni griz, crvenu mlevenu papriku, sudžuk papriku, mleveni čili i malo mlevenog bibera i promešajte.
Krompir operite, oljuštite i narežite na osam delova, te stavite u hladnu vodu do upotrebe.
Isečen krompir ocedite, posolite i uvaljajte u napred pripremljenu mešavinu brašna.
U vatrostalnu činiju ili tepsiju staviti malo maslinovog ulja i ređati krompir da budu jedan pored drugog i da se ne preklapaju.
Poređan krompir poprskajte sa malom količinom zagrejanog maslinovog ulja i stavite u rernu zagrejanu na 190 stupnjeva. Pecite oko 20 minuta, okrenite ih i nastavite da pečete još 20 minuta dok površina ne postane hrskava.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!