PORODICA IZ RUSIJE IMA NAJVEĆEG MAČKA NA SVETU! Veća i od DETETA, ZA NEPOVEROVATI (FOTO)
Mačka, Foto: Printscreen Instagram

Ljubimci

PORODICA IZ RUSIJE IMA NAJVEĆEG MAČKA NA SVETU! Veća i od DETETA, ZA NEPOVEROVATI (FOTO)

Kefir je u njihovu porodicu stigao tako što su ga pronašli preko oglasa

Objavljeno:

Porodica Minin iz Starog Oskola u Rusiji ima najveću mačku na svetu, tešku čak 12,5 kilograma! Reč je o rasi mejn kun, koje inače dostižu takvu težinu do kraja svog razvoja, oko četvrte godine, ali stvar je u tome što ovaj mačak ima tek dve godine.

Njegova vlasnica Julija, koja često objavljuje fotografije svog ljubimca na društvenim mrežama, nedavno je pokazala da je Kefir dostigao visinu njene ćerke Anočke (2) i da se s njom najviše druži.

- Nerazdvojni su i odlično slažu! Anočka ga hrani posebnim grickalicama i obožavaju zajedno da gledaju crtane filmove - napisala je Julija u opisu fotografije devojčice uz koju na dve noge stoji i Kefir.

Kefir je u njihovu porodicu stigao tako što su ga pronašli preko oglasa.

- Nisam bila oduševljena, jer je na slikama bio lepši, ali smo suprug i ja uzeli to mršavo mače zbog dve ćerkice - priča Julija.

Dugovečne mace

Mejn kun je jedna od najvećih rasa mačaka koja je nastala prirodnim putem na severnoameričkom kontinentu i simbol je američke države Mejn, odakle je potekao i sam naziv. Ova rasa poznata je duže od 200 godina, a u Evropu je stigla 70-ih godina 20. veka.

Imaju gusto krzno, dugačke uši i mišićavo i snažno telo. Odrasle su tek u trećoj-četvrtoj godini, a neki primerci se razvijaju i do pete. Mejn kun je jedna od najdugovečnijih kućnih mačaka i u dobrim uslovima može da živi i više od 15 godina.

Mužjaci dostižu težinu od 7 do 13 kilograma, ženke od 4 do 7, a mogu da skoče uvis i do 1,7 metara.

Dali su mu ime Kefir zbog nežne bele dlake i postao je ljubimac svih ukućana.

- Niko nije ni pomislio da će to ružno pače izrasti u veliko belo brdo. Kada ga ljudi vide na ulici, svi misle da je reč o psu, a na društvenim mrežama kritikuju nas da koristimo fotošop, što nije istina - rekla je Julija.

Uprkos tome što se zbog težine malo teže igraju s njim, za Kefira kažu da je vrlo pametan, da kao član porodice ima svoje mesto za stolom dok se ruča i da je veoma miroljubiv i umiljat.

Među pratiocima koji su oduševljeni belim mačorom bilo je i onih koji su pitali Juliju kako uspeva da održi dom čistim kada Kefir ostavlja toliko dlaka za sobom.

- Koristim robotski usisivač... non-stop! - odgovorila je Kefirova vlasnica.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.