SETITE SE SOČNIH ČOKOLADNIH ZALOGAJA IZ DETINJSTVA: Bela verzija RECEPTA za SAVRŠENE LEDENE KOCKE
Printscreen, Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

desert

SETITE SE SOČNIH ČOKOLADNIH ZALOGAJA IZ DETINJSTVA: Bela verzija RECEPTA za SAVRŠENE LEDENE KOCKE

Neka ledene kocke ostanu celu noć u frižideru, a sutradan ih možete poslužiti

Objavljeno:

Priprema je vrlo jednostavna i neće vam oduzeti previše vremena

Retko ko bi mogao da odbije ledene kocke. Pravile su im bake i mame, a ti sočni čokoladni zalogaji su mnogima bili omiljeni u detinjstvu. I zato verujemo da će vas ova bela verzija oduševiti.

Recept jeste malo drugačiji, ali može da stane rame uz rame sa originalom. Sigurni smo da ćete uživati, a posebno će im se obradovati najmlađi.

Sastojci:

Za fil:

- 1 l mleka - 7 žumanaca - 7 kašika šećera - 2 vanilin šećera - 9 kašika brašna - 250 g margarina

Za koru:

- 7 belanaca - 7 kašika šećera - 1 vanilin šećer - 7 kašika brašna - 1 prašak za pecivo - 130 ml mleka za prelivanje

Za dekoraciju:

- 300 ml slatke pavlake

Priprema:

Da biste pripremili fil, u žumanca dodajte šećer i vanilin šećer i sve to umutite penasto. Dodajte u žumanca deo mleka, a zatim i brašno i sve sjedinite. Stavite ostatak mleka da se kuva, a nakon što provri, dodajte pripremljene sastojke i nastavite da kuvate na laganijoj vatri.

Prebacite vruć krem u drugu posudu i prekrijte je prozirnm folijom, a zatim ostavite da se ohladi. Kada se bude ohladio, umutite ga i dodajte margarin sa sobne temperature i sve dobro sjedinite i stavite u frižider da se ohladi.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Domaći Recepti

Da biste napravili koru, umutite belanca, a nakon što postanu čvrsta počnite postepeno da dodajete šećer i vanilin šećer. Pomešajte brašno i prašak za pecivo, pa ih dodajte u belanca i sjedinite sve varjačom.

U pleh koji ste prethodno obložili pek papirom, sipajte smesu i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-20 minuta. Dok se kora bude pekla, skuvajte mleko za natapanje. Kada kora bude bila pečena, prelijte je vrućim mlekom i ostavite da se upije. Kada se kora bude ohladila, odvojite papir i prebacite koru na tacnu, po mogućstvu onu sa obručem koji se skida.

Nanesite ohlađen krem na koru, a zatim odozgo rasporedite umućenu pavlaku. Neka ledene kocke ostanu celu noć u frižideru, a sutradan ih možete poslužiti. Bon appetit!

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.