NAPRAVITE GA
GRAŠAK SA KOBASICOM, SKROZ NEOBIČAN DOMAĆI RECEPT: Odlepićete od ukusa!
Preukusan je, morate ga probati.
Predlog ručka preko nedelje, fino, na kašiku, da se okrepimo, a grašak smo malo “začinili” kobasicom.
Sastojci:
450 gr graška ( jedna kesa )
200 gr kobasice iz mesare, polubarene ili slične
1 glavica luka
2 šargarepe
1 manji krompir
1 kašičica crvene, mlevene paprike
1 kašika suvog začina
100 ml ulja
malo soli i bibera, peršunovog lista i lista mirodjije
Priprema:
Iseckati crni luk pa na srednjoj vatri ga na ulju malo propržiti, da bije žućkastu biju.
Zatim dodati suvi začin i naliti malo vode i nastaviti dinstanje luka, da još malo omekani.
Posle otprilike 10 minuta dodati grašak i isečenu šargarepu. Naliti vode da ogrezne i kuvati na srednjoj vatri 30 minuta.
Dodati iseckan na kockice krompir i kobasicu na kolutove.
Dodati crvenu papriku, malo soli i bibera.
Opet naliti malo vode i nastaviti kuvanje dok grašak i krompir ne budu kuvani.
Gustinu regulišete količinom vode zavisno kako volite.
Na kraju dodajte malo peršunovog lista i malo mirodjije pa poslužite toplo.
Prijatno.
(Espreso/Domaći recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!