GRAŠAK SA KOBASICOM, SKROZ NEOBIČAN DOMAĆI RECEPT: Odlepićete od ukusa!
Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

NAPRAVITE GA

GRAŠAK SA KOBASICOM, SKROZ NEOBIČAN DOMAĆI RECEPT: Odlepićete od ukusa!

Preukusan je, morate ga probati.

Objavljeno: 21:56h

Predlog ručka preko nedelje, fino, na kašiku, da se okrepimo, a grašak smo malo “začinili” kobasicom.

Sastojci:

450 gr graška ( jedna kesa )

200 gr kobasice iz mesare, polubarene ili slične

1 glavica luka

2 šargarepe

1 manji krompir

1 kašičica crvene, mlevene paprike

1 kašika suvog začina

100 ml ulja

malo soli i bibera, peršunovog lista i lista mirodjije

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Iseckati crni luk pa na srednjoj vatri ga na ulju malo propržiti, da bije žućkastu biju.

Zatim dodati suvi začin i naliti malo vode i nastaviti dinstanje luka, da još malo omekani.

Posle otprilike 10 minuta dodati grašak i isečenu šargarepu. Naliti vode da ogrezne i kuvati na srednjoj vatri 30 minuta.

Dodati iseckan na kockice krompir i kobasicu na kolutove.

Dodati crvenu papriku, malo soli i bibera.

Opet naliti malo vode i nastaviti kuvanje dok grašak i krompir ne budu kuvani.

Gustinu regulišete količinom vode zavisno kako volite.

Na kraju dodajte malo peršunovog lista i malo mirodjije pa poslužite toplo.

Prijatno.

(Espreso/Domaći recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.