HLADNA SUPA OD POVRĆA I SIRA JE BOLI GLAVA! Osvežiće vas za par sekundi samo zbog 1 SASTOJKA (RECEPT)
Supa, Foto: Printscreen

DOMAĆA

HLADNA SUPA OD POVRĆA I SIRA JE BOLI GLAVA! Osvežiće vas za par sekundi samo zbog 1 SASTOJKA (RECEPT)

Iznenadićete se kada shvatite koliko je jednostavno pripremiti ovu hladnu supu.

Objavljeno:

S druge strane, njen ukus je veoma kompleksan i osvežavajuć. Menta je poznata po tome što hladi, a to će pomoći prilikom visokih temperatura. Uz to će vas upečatljivo zelena boja supe dodatno oraspoložiti.

Sastojci

1 kašičica maslinovog ulja 25 g putera 1 crveni luk 1 čen belog luka 750 g graška (svežeg ili zamrznutog) 75 g listova sveže mente 1 l bujona od povrća 75 g parmezana so i biber

U šerpi, na srednje jakoj vatri, istopite puter i dodajte maslinovo ulje. Sitno iseckajte crveni luk, pa ga propržite dok ne omekša. Ubacite i čen belog luka, što sitnije iseckan. Nastavite da pržite još 3 minuta. Onda u šerpu sipajte ¾ graška, ¾ bujona od povrća, i iseckane listiće mente. Poklopite šerpu i na srednje jakoj vatri pustite da se sve krčka 10 minuta. Nakon toga prebacite supu u blender, te je dobro ispasirajte. Vratite supu u šerpu, dodajte preostali grašak i bujon, posolite, pobiberite, pa kuvajte još 5 minuta. Pustite da se supa ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je dodatno prohladite u frižideru. Služite uz sveže narendan parmezan.

(Espreso/City Magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.