OVO JE NAJVEĆA TRAGEDIJA PREDRAGA KONA! Bio na ivici SUZA
Foto: Printsreen/RTS

otkrio

OVO JE NAJVEĆA TRAGEDIJA PREDRAGA KONA! Bio na ivici SUZA

U ispovesti za Kurir, Kon je priznao najveću tragediju koja mu se desila u životu

Objavljeno:

Prim dr Predrag Kon je ugledni epidemiolog iz Beograda. Rođen je 10. juna 1955. godine u Beogradu. Ima suprugu Vesnu, te sina Slobodana i ćerku Albinu. Živi i radi u Beogradu.

U braku je sa Vesnom Kon, kćerkom uglednog krojača Slavka Papestijevića. Ovo mu je drugi brak. Sin, Slobodan, magistrirao je ekonomiju sa čistom desetkom. Zaposlen je kao konsultant u kompaniji „Deloitte Serbia“. Kćerka Albina je reprezentativac Srbije u streličarstvu, trostruki državni prvak Srbije u „compound“ (složeni luk) seniorskoj ženskoj kategoriji i umjetnica. Kon za sebe tvrdi da je agnostik, deklariše se kao Jevrej, a kršten je u Sabornoj crkvi u Beogradu. Obilježava hrišćanske i jevrejske praznike, uključujući i majčinu djevojačku slavu, Svetog Stefana.

Veliki je ljubitelj muzike, svira gitaru i violinu, a voli i solo pjevanje. Imao je i nekoliko javnih nastupa. O njegovom izvođenju arije „O, sole mio“ pisali su mnogi mediji u Srbiji. Svira širok repertoar pop-rok pesama sa prostora bivše Jugoslavije, a muzika ga opušta.

U ispovesti za Kurir, Kon je priznao najveću tragediju koja mu se desila u životu.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

- Moje najveće tuge su smrt roditelja. Nemam ja neke teške traume. Život prihvatam onako kako nailazi. Ne pripadam depresivnim osobama i onima koji dugo tuguju. To traje svega nekoliko dana. Ali ova tuga, kad mi je drugar umro od korone - danima mi nije izlazio iz glave. Bilo je to u proleće prošle godine. Činilo se da će da se izleči, a za dva dana je otišao.

I kad mi je majka umrla, danima sam proživljavao. Pet godina je bila nepokretna, žene koje sam plaćao su je pazile i zahvalan sam im do kraja života. To veče sam se vratio od nje, nazvala me je ta žena, samo sam pitao: „Je l’ prestala da diše?“ Rekla je „da“. Imala je 85 godina. Dugo sam razmišljao o njoj kad god bih išao u kupovinu, pet godina sam joj donosio hranu. Od smrti mog oca 1998. nije izlazila iz kuće. A otac je umro od gripa. Pao je, slomio kuk, operisao ga. Sve je išlo dobro, bio je na rehabilitaciji u Sokobanjskoj. I tu dobio grip i umro. Inače se redovno vakcinisao protiv gripa, al’ te godine nekako nije.- prisetio se Kon.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.