GALA RUČAK, A JEFTINIJE OD JEDNOG ''TESLE'': 3 sastojka za božanski obrok u koji se Španci kunu (RECEPT)
Tortilja, Foto: Profimedia

obrok

GALA RUČAK, A JEFTINIJE OD JEDNOG ''TESLE'': 3 sastojka za božanski obrok u koji se Španci kunu (RECEPT)

Jedan od tamošnjih najpopularnijih specijaliteta koji se priprema već decenijama je i čuvena tortilja od krompira za koju su vam potrebna 3 veoma jeftina sastojka.

Objavljeno:

Španija je poznata po jednostavnoj kuhinji, a ipak slasnoj i veoma ukusnoj u kojoj dominiraju dostupne, povoljne namirnice, ali i obilje začina.

Jedan od tamošnjih najpopularnijih specijaliteta koji se priprema već decenijama je i čuvena tortilja od krompira za koju su vam potrebna 3 veoma jeftina sastojka.

Ova tortilja se priprema veoma lako i brzo, pa je odlično rešenje za ručak ako su vam došli nenadani gosti. Sastojke za istu uglavnom uvek imate u frižideru, a nećete se osramotiti kada je poslužite gostima. Uvek je možete obogatiti dodatnim sastojcima po želji u vidu pečuraka, paprike, paradajz,a spanaća ili možda piletine, kobasica ili slanine.

Praktično je šapnsku tortilju praviti i za doručak, a dobre vesti za sve domaćice koje štede kućni budžet, jesu i da vam je za pripremu ovog jela doslovce potrebno manje od 100 dinara.

Potrebni sastojci:

*jedna glavica luka

*4 jaja

*4 srednja krompira

*ulje, so, biber, začini po želji

Priprema:

1. Krompir ogulite, pa ga naseckajte na tanke kockice. Luk isecite na tanke trakice.

Krompir, Krompir pire
foto: Printscreen/Youtube/ Moja mala kuhinja

2. Zagrejte ulje u tiganju, pa ubacite luk i krompir i dinstajte sve dok se krompir ne zapeče.

3. Ulupajte kajganu od jaja, pa dodajte proprženi krompir i luk (koji ste prethodno iscedili od viška ulja), i sve zajedno promešajte.

4. Ponovo zagrejte ulje na tiganju, pa ubacite novu smesu. Nakon nekoliko minuta tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da dobije tortilja ostane na tanjiru, a zatim je vratite u tiganj, kako bi se zapekla i sa druge strane.

5. Tortilja je gotova kada se zapeče i druga strana. Ponovo je prebacite na tanjir na gore pomenut način, kako ne bi izgubila formu.

Tortilja
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

6. Isecite je na trouglove i služite uz sir ili kiselo mleko i sezonsku salatu. Prijatno!

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.