EVO ZAŠTO SE OSLIĆ PRODAJE BEZ GLAVE! Nikad mu nismo videli PREDNJI DEO, a razlog ŠOKIRA
Foto: Prinstcrveen/Vranjska plus

iznenadiće vas

EVO ZAŠTO SE OSLIĆ PRODAJE BEZ GLAVE! Nikad mu nismo videli PREDNJI DEO, a razlog ŠOKIRA

A svi volimo da ga jedemo!

Objavljeno:

Na tezgama je veliki izbor morskih plodova i raznih vrsta riba, uključujući i oslić. Mnogi ljudi više vole ovu vrstu ribe zbog pristupačne cene i pogodnosti pri njenom spremanju, jer u odnosu na rečnu ribu oslić ima mnogo manje kostiju. Nažalost, u poređenju s bakalarom, pastrmkom i šaranom, oslić je manje popularan.

Za razliku od ostalih riba koje se mogu naći u prodaji, samo oslić nema glavu. Jedini razlog zašto je to tako jeste transport, pošto se oslić najviše lovi u jugozapadnom delu Atlantskog okeana, u Argentini, Urugvaju, Sredozemnom i Crnom moru, južnim delovima Afrike, u jugoistočnom delu Tihog okeana, Peruu i Čilu. Prodavci takođe ističu da je to čest slučaj i sa lososom.

Oslić je grabežljiva riba čija je populacija impresivna, iako stručnjaci smatraju da je smanjena zbog aktivnog ulova. Veličina odraslog oslića je od 30 cm do 1,5 metara. Pripada monotipskoj porodici koja obuhvata 16 vrsta. Oslić većinu vremena provodi u dubini, a više raste u lovu.

1 / 7 Foto: Printscreen/youtube/SašinaKuhinja

Zbog prekomernog lova oslića na pojedinim mestima zabeleženo je drastično smanjenje brojnosti ove ribe. Ulov oslića u evropskom delu je dosta ispod nivoa, budući da su količine ove ribe poprilično iscrpljene u Crnom i Sredozemnom moru. Postoji nekoliko razloga za to - ekološki problemi, nelegalan lov, pecanje manjih riba i neregularan ribolov.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.