DEVOJČICE SA OVIM IMENOM KRIJU NEŠTO POSEBNO U SEBI: Čuveno ime vraća svoju popularnost
Dete, Foto: Profimedia

OTKRIVAMO

DEVOJČICE SA OVIM IMENOM KRIJU NEŠTO POSEBNO U SEBI: Čuveno ime vraća svoju popularnost

Ovo milozvučno ime nose žene koje se bore za slobodu misli i govora, hrabre u ostvarenju svojih ciljeva bez slepog poštovanja pravila

Objavljeno:

Milozvučno žensko ime Milena poslednjih godina povratilo je svoju popularnost. Iako se ovo ime smatra izvorno pravim srpskim imenom, često je u mnogim zemljama u regionu, te tako u susdenoj Hrvatskoj ime Milena jedno je od najpopularnijih ženskih imena.

Ime se najviše vezuje za slovensko nasleđe i slovensku kulturu, te se veruje da, uzimajući u obzir celokupnu istoriju Slovena, način života i uslove u kojima su morali braniti svoju slobodu i poštenje, ime Milena nose devojčice kojima se u životu želi sloboda misli i govora, hrabra borba za sopstvene želje i potebe, bez slepog poštovanja pravila i marenja za mišljenje okoline.

Ženske osobe koje nose ovo lepo ime Milena važe za velikodušne i brižne, ali i dostojanstvene žene koje su oličenje mira i pomirljivosti, tolerancije i blagosti, imaju veoma razvijenu intuiciju, senzibilnost i koje su prefinjene.

1 / 3 Foto: Profimedia

Najčešće se navodi da je žensko ime Milena izvedeno od prideva mio ili drag, ali postoje i neka etimološka uverenja da je ono samo ženska verzija imena Milan. Ipak, u većini su mišljenja koja tvrde da se Milena prevodi kao “rođena od milošte i milosti” ili “uvek mila”.

Milena je bila ćerka vojvode Petra Vukotića, koja se udala za kralja Nikolu Petrovića Njegoša. Bila je kneginja, a potom na tronu kraljice Crne Gore do 1918. godine. Čuvena srpska slikarka Milena Pavlović Barili, legendarna srpska glumica Milena Dravić kao i nekadašnja balerina Milena Vukotić samo su neke od čuvenih žena koje su proslavile ovo ime.

(Espreso/Ona)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.