OVO JE PRAVA ISTINA O POREKLU MIROLJUBA PETROVIĆA! Blago rečeno da je ŠOKANTNO
Foto: Printscreen/Youtube/Happy TV

NEVEROVATNO

OVO JE PRAVA ISTINA O POREKLU MIROLJUBA PETROVIĆA! Blago rečeno da je ŠOKANTNO

Tvrdi da je poreklom iz srpskog plemena Kuča, selo Kosor kao direktni potomak kučkog vojvode Radonje Petrovića te Đurđa Kastriota Skenderbega. Isto tako, tvrdi da je rođak košarkaša Dražena Petrovića, Luke Dončića i pevača Ace Lukasa

Objavljeno: 12:54h

Miroljub Petrović srpski je pseudonaučnik, publicista, jutjuber, i javni govornik. Po vokaciji je inženjer geologije i doktor filozofije. Poznat je kao zagovornik naučnog kreacionizma.

Miroljub Petrović je rođen u Odžacima. Stric mu je srpski istoričar, publicista i bivši ministar komunikacija Republike Srpske Krajine Ilija Petrović.

Tvrdi da je poreklom iz srpskog plemena Kuča, selo Kosor kao direktni potomak kučkog vojvode Radonje Petrovića te Đurđa Kastriota Skenderbega. Isto tako, tvrdi da je rođak košarkaša Dražena Petrovića, Luke Dončića i pevača Ace Lukasa.

1 / 7 Foto: Printcsreen

Završio je Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Beogradu, smer paleontologija, te stekao zvanje diplomiranog inženjera geologije. Zbog njegovih javnih istupa kojima je negirao naučnost geoloških disciplina, Nastavno veće smera za paleontologiju je 20. juna 2000. godine zauzelo stav da mu ne treba omogućiti sticanje zvanja magistra geologije. Prekinuo je komunikaciju sa Rudarsko-geološkim fakultetom i završio studije u inostranstvu. Doktorirao je filosofiju na Univerzitetu Aleksandar Joan Kuza u Jašu, Rumunija, o temi povezivanja nauke i religije.

Petrović živi u poligamskoj, tačnije poliginijskoj (mnogoženstvo) zajednici. Prvo se oženio Gordanom sa kojom ima dve kćeri (Anđu i Anu) i pastorka Stefana (Maleševića) iz Gordaninog prvoga braka. ("Diplome" sa Petrovićevih fiktivnih fakulteta potpisuje i "sekretar CPS-a" Stefan Malešević. Prema vlastitom priznanju, pored supruge Gordane, oženjen je istovremeno i inočom Jovanom Petrović, koja je sredinom 2020. rodila sina Mihajla. On je, tumačeći Sveto pismo, zagovornik poliginije kao što je to u starozavetnoj Jevrejskoj tradiciji.

Prema njegovim izjavama, on već godinama napominje da „za sada” ima toliko dece, odnosno da godinama — iako je u šestoj deceniji života — radi na tome da ima još potomaka jer se njegovo učenje bazira na Svetome pismu i o tome kao treba da bude jaka porodica, s puno potomaka. On čak tvrdi da se Dušanovo carstvo raspalo jer se car Dušan nije pridržavao pravila o puno potomaka, imao je samo „onog kilavog Uroša”. Kao antitezu navodi Osmansko carstvo i njegov opstanak, iako je sultan Murat ubijen u Boju na Kosovu.

Od oktobra 2021. na svome jutjub kanalu je pokrenuo serijal u kome s Jovanom Petrović, njegovom inočom, sprema vegetarijansku hranu.

Rođen je 22. februara 1965. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.