EVO ČIME SE BAVI MAJKA ILONA MASKA: Iako joj je sin najbogatiji čovek na svetu ona... ŠOK! (FOTO)
Mej Mask, Foto: Printscreen

ko bi rekao

EVO ČIME SE BAVI MAJKA ILONA MASKA: Iako joj je sin najbogatiji čovek na svetu ona... ŠOK! (FOTO)

Mama Ilona Maska danas je sinonim za snažnu i neustrašivu ženu

Objavljeno:

Ilon Mask je vlasnik Tesle, SpaceX-a, a od skoro i Twitter-a. Često se nalazi u centru pažnje medija, jer je njegov život prožet raznim skandalima.

I njegova majka je poznata ličnost, te su do javnosti stigli i detalji iz njenog privatnog života, koji su pokazali koliko je ova žena bila jaka i sposobna uprkos teškim životnim okolnostima.

Upoznajte Mej Mask

Mej je rođena u Kanadi, pre 74 godine. Odrastala je u velikoj porodici u kojoj je bila jedno od petoro dece. Kao dete se preselila u Južnu Afriku, gde je počela da se bavi modelingom.

Izuzetno lepe crte lica i savršenu liniju retko ko je mogao da ne primeti. Iako je ovaj posao zahtevao ozbiljna odricanja, Mej je bila ta koja je odlučila da uspe i već 1969. godine se našla u finalu za Mis Južne Afrike.

U životu joj nije sve išlo glatko, ali je oduvek bila borac. Kroz život je išla krupnim koracima, ostala je samohrana majka i sama odgajala svoje troje dece. To je nije sprečilo da završi fakultet, a i danas, kada je zagazila u osmu deceniju radi. Ona je vrlo uvaženi nutricionista, sa ogromnim iskustvom.

Ilon Mask
foto: Profimedia

Mej Mask je bila stroga, ali pravična majka. Želela je da njena deca nauče da se bore kroz život. Nije sumnjala u njihove sposobnosti i ambicije već ih je stalo podsticala da na njima rade. Ipak, pomogla je sinovima Ilonu i Kimbalu da osnuju svoju prvu softversku kompaniju Zip2.

Kada se kompanija malo razvila sva njena deca su počela da rade u njoj.

Za majčin 50. rođendan dali obećanje, jednog dana će joj kupiti kući i kola. I obećanje su i ispunili kada su kompaniju prodali za 300 miliona dolara.

Mej Mask je postala sinonim za uspeh, upornost i naporan rad. Više puta je bila na naslovnim stranicama Voga i Tajma, u kampanji za poznate svetske brendove, a ono što retko ko zna da je bila i u spotu za jednu od pesama čuvene pevačice Bijonse.

Iako ima 74 godine, Mej se ne pradaje. Za nju su godine samo puki broj, a to je dokazala i kada se slikala u kupaćem kostimu za naslovnu stranicu časopisa Sports Ilustrejted.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.