OVO JE RECEPT ZA UNIVERZALNI PREMAZ ZA SVAKU PITU: Biće MEKANA, domaćice ODMAH ZAPIŠITE TO
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

NIŠTA BOLJE

OVO JE RECEPT ZA UNIVERZALNI PREMAZ ZA SVAKU PITU: Biće MEKANA, domaćice ODMAH ZAPIŠITE TO

Pita će biti bolja i ukusnija

Objavljeno:

Ako svaku koru premažete ovim premazom, pre nego stavite fil (bilo sladak, bilo slan) dobićete najmekšu i najizdašniju pitu na svetu.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

8 kašika brašna

2 šolje mleka

1 suvi kvasac

Gibanica
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

1 šolja ulja

so ili šećer (u zavisnosti od toga koju pitu pravite)

Priprema

Navedene sastojke za preliv pomešajte u jednoj činiji. Kada pravimo pite od gotovih kora, bilo da su slane ili slatke, svaku koru premazujemo ovim prelivom, a zatim je filujemo na uobičajen način. Ostatak preliva koji nam ostane sipamo preko pite i ostavimo je da pre pečenja odstoji sat i po.

Pita će biti bolja i ukusnija.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.