PRETERANO GRLJENJE ILI GLEDANJE U OČI MOŽE BITI PROBLEM: 5 stvari koji psi ne podnose da im radite!
Ilustracija, Foto: Bullock County Humane Society

kućni ljubimci

PRETERANO GRLJENJE ILI GLEDANJE U OČI MOŽE BITI PROBLEM: 5 stvari koji psi ne podnose da im radite!

Možda vas pas neće tako lako ujesti, ili ogrebati kao mačka kada ga nervirate, ali to ne znači da treba da testirate granice njihovog strpljenja

Objavljeno:

Baš kao i mačke, i psi imaju svoje granice strpljenja i stvari koje im ne prijaju.

Iako neke od njih mogu da deluju ljudima kao zanimljive, slatke i simpatične, pa su i reakcije psa na njih smešne, daleko od toga da one psima prijaju ili da ih vole.

Možda vas pas neće tako lako ujesti, ili ogrebati kao mačka kada ga nervirate, ali to ne znači da treba da testirate granice njihovog strpljenja. Zašto biste nervirali svoje dobroćudne ljubimce, u krajnjem slučaju?

Duvanje u nos ili uši

Vlasnicima pasa nekad se čini zabavno da duvaju u njušku psa kako bi videli njegov simpatičan izraz lica, ili zato što misle da mu to prija kada je napolju vruće. Međutim, daleko je to od istine. Psi se u takvim situacijama osećaju veoma nelagodno, a mogu čak da počnu da se povlače i izbegavaju vašu blizinu ako tako nastavite.

Gledanje u oči

Možda ste negde čuli da je gledanje psa direktno u oči preteće ponašanje koje će doživeti kao pokušaj nametanja dominacije. Neki psi mogu agresivnije i burnije da reaguju na ovo, zato bolje nemojte da ih gledate netremice u oči.

Zagrljaji

Među ljudima, grljenje je znak pažnje, ljubavi i bliskosti,a li daleko od toga da to prija psima. Zagrljaj za psa predstavlja ograničavanje slobode kretanja. Često će zevati, polizati njušku ili potisnuti uši unatrag kako bi pokazali da su pod stresom dok ih držite u stisku.

1 / 5 Foto: Printscreen/Twitter/@LittlefeatherI

Izuzeci u ponašanju

S obzirom na to da su preci psa živeli u organizovanom čoporu, pas je navikao na disciplinu i jasna pravila. Ukoliko mu ne dozvokljavate, na primer, da spava sa vama u krevetu, ali nekada napravite izuzetak, to mu neće prijati. najbolje je da se držite uspostavljenih pravila.

Šetnja istim putem

Pas je prirodan istraživač koji voli da upoznaje različita mesta i da njuška. Ukoliko ga stalno vodite istim putem, to mu neće biti zanimljivo. Više će mu prijati da istražujete nove staze kojima ranije nije prošao.

(Espreso / Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.