EVO KOLIKO ČESTO SMETE KUPATI PSA: Kladimo se da niste znali
Kupanje psa, Foto: Printscreen/TikTok/nashandkaiko

PROČITAJTE

EVO KOLIKO ČESTO SMETE KUPATI PSA: Kladimo se da niste znali

Važno da pročitate

Objavljeno: 11:36h

Psi, kao i sva druga živa bića, moraju da se kupaju, ali univerzalan odgovor na pitanje koliko često treba kupati psa ne postoji, jer zavisi od više faktora, među kojima su rasa, okruženje i navike.

Kako prenosi N1, čak se ni veterinari i stručnjaci se ne slažu oko toga koliko često treba kupati pse, ali Američko društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama preporučuje da to bude jednom u tri meseca.

Ako vaš pas voli igru u travi i blatu, verovatno je da ćete ga kupati češće nego psa koji je uglavnom u zatvorenom i voli da provodi vreme sklupčan u vašem krilu, prenosi Index.

Pas
foto: Printscreen/Twitter/ᴘᴀᴠʟᴏᴠ ᴛʜᴇ ᴄᴏʀɢɪ

Prema sajtu BeChewy, pse srednje i duge dlake treba kupati svakih četiri do šest nedelja, dok bi vlasnici kratkodlakih pasa trebalo da kupaju svoje ljubimce jednom u tri meseca.

Američki kinološki klub savetuje da rase sa gustom dlakom, poput labradora, zlatnih retrivera ili sibirskih haskija, ne kupate prečesto, jer to može da skine masnoću sa kože.

S druge strane, redovno četkanje je potrebno. Dugodlake pse četkajte jednom dnevno, a kratkodlake jednom u nedelju dana. Ako imate psa kojem dlake padaju preko očiju, redovno šišanje takođe je poželjno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.