Spanać, Foto: Profimedia
recept
NAJKREMASTIJI SPANAĆ SA MLEKOM: Topi se u ustima, a glavna CAKA je sa BELIM LUKOM (RECEPT)
Zdravo i ukusno.
Objavljeno:
Sastojci:
- spanac 1 kg
- mleko 1/2 l
- so po potrebi
- beli luk po zelji
- brasno 1 kasika
- ulje 1 kasika
Kako pripremiti
Spanac ocistiti od peteljki i oprati u dosta vode.
U dubok lonac sa prokljucalom vodom, koju naravno posolite, stavite opran spanac i kuvajte oko pet minuta.
Za to vreme na masnoci popržiti brasno, paziti da ne izgori, dodati obaren i na dasci sitno isekcan spanac, polako nalivati mlekom. Kad provri posoliti i urendati jedno dva cena belog luka ili po zelji.
Sluziti uz kuvani krompir ili jaje na oko.
Prijatno!
(Espreso/ŽENA)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!