prilog
DOMAĆICE, DODAJTE 1 NEOBIČAN SASTOJAK U KROMPIR PIRE I BIĆE KREMAST: Od sada ćete ga SAMO OVAKO SPREMATI (RECEPT)
Začinite i servirajte po želji
Savršen prilog svakom mesu i gulašu je upravo pire krompir. Ali da bi bio savršen prilog morate ga napraviti na ovaj način.
Pire krompir je pored pomfrita najčešći prilog različitim obrocima na našoj trpezi, a svaka domaćica ima svoj poseban trik za pripremu ovog specijaliteta.
Sastojci: kilogram krompira; 500 grama rendanog sira; 2 čena belog luka; 30 grama maslaca (možete koristiti i obično ulje); kašika pavlake; so, biber
Priprema: Skuvajte krompir, pa ga iscedite i ostavite nekoliko trenutaka da se sasvim malo ohladi. Potom dodajte sitno iscekan beli luk, pa izgnječite krompir u pire.
Dodajte maslac i pavlaku i mutite dok se ne istope. Na red dolazi i izrendani sir – dodajte ga i i "lupajte" varjačom dok se ne sjedini sa pireom i ne postanu elastična smesa. Začinite i servirajte po želji.
(Espreso / Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!