PREUKUSNO
RECEPT ZA BORANIJU KOJU NIKO NEĆE ODBITI : Deca će je OBOŽAVATI!
Čak i ako niste neki ljubitelj boranije, obećavamo da ćete je nakon ovog recepta zavoleti
Sastojci:
2 glavice crnog luka
praziluk
3 šargarepe
200 g dimljene hrskavice
malo celera
500 g boranije
3 čena Belog luka
1 kašika Brašna
1 kašičica Slatke mlevene paprike
so, suvi začin, peršun
pasirani paradajz
lovorov list
svinjska mast ili ulje
Priprema:
Sitno iseckajte luk, prziluk, šargarepu i celer i ostavite da se dinsta na blagoj temperaturi 15 minuta. U isto vreme ubacite boraniju u ključalu vodu, kuvajte isto 15 minuta. Nakon toga proceđenu boraniju dodajte dodajte povrću i nastavite da dinstate još deset minuta.Dodajte šolju vodu i 300 ml pasiranog paradajza i sitno isečenu hrskavicu. Dodajte zatim so, suvi začin,biber, lovorov list. Ostavite da se kuva sat vremena na nižoj temperaturi.
Iseckajte sitno beli luk. Spremite zapršku tako što ćete na malo zagrejanog ulja ili masti propržiti kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike, na kraju dodajte i beli luk. Zapržite boraniju, dodajte još malo začina ako je potrebno, dodajte izgnječen beli luk, kuvajte još koji minut. Dodajte seckani sveži peršun i boranija je gotova.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!