RECEPT ZA BORANIJU KOJU NIKO NEĆE ODBITI : Deca će je OBOŽAVATI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PREUKUSNO

RECEPT ZA BORANIJU KOJU NIKO NEĆE ODBITI : Deca će je OBOŽAVATI!

Čak i ako niste neki ljubitelj boranije, obećavamo da ćete je nakon ovog recepta zavoleti

Objavljeno: 12:51h

Sastojci:

2 glavice crnog luka

praziluk

3 šargarepe

200 g dimljene hrskavice

malo celera

500 g boranije

3 čena Belog luka

1 kašika Brašna

1 kašičica Slatke mlevene paprike

so, suvi začin, peršun

pasirani paradajz

lovorov list

svinjska mast ili ulje

1 / 4 Foto: Printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Sitno iseckajte luk, prziluk, šargarepu i celer i ostavite da se dinsta na blagoj temperaturi 15 minuta. U isto vreme ubacite boraniju u ključalu vodu, kuvajte isto 15 minuta. Nakon toga proceđenu boraniju dodajte dodajte povrću i nastavite da dinstate još deset minuta.Dodajte šolju vodu i 300 ml pasiranog paradajza i sitno isečenu hrskavicu. Dodajte zatim so, suvi začin,biber, lovorov list. Ostavite da se kuva sat vremena na nižoj temperaturi.

Iseckajte sitno beli luk. Spremite zapršku tako što ćete na malo zagrejanog ulja ili masti propržiti kašiku brašna i kašičicu slatke mlevene paprike, na kraju dodajte i beli luk. Zapržite boraniju, dodajte još malo začina ako je potrebno, dodajte izgnječen beli luk, kuvajte još koji minut. Dodajte seckani sveži peršun i boranija je gotova.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.