DOMAĆICE, NAPRAVITE PUNJENE "OPANAK" PAPRIKE: Ukusnije su od tradicionalnih (RECEPT)
Punjene opanak paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

za subotnji ručak

DOMAĆICE, NAPRAVITE PUNJENE "OPANAK" PAPRIKE: Ukusnije su od tradicionalnih (RECEPT)

Malo pre nego što će biti gotovi, dodaju se i kriške paradajza

Objavljeno: 19:25h

"Umesto punjenih paprika BonApeti vam predstavlja ove efektne i mnogo ukusne opanke, koji će raspametiti vaše goste".

POTREBNI SASTOJCI

paprika - 6 komada, crvena

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

ulje - za mazanje

so

NADEV

jaja - 2 komada

meso - 100 g iz tegle (može i mleveno meso)

Paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

sir - 100 g

kačkavalj - 50 g

so - 1 prstohvat

biber - 1 prstohvat

Paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

peršun - 1 prstohvat

paradajz - 6 kriški

* merne jedinice

NAČIN PRIPREME

Paprike se operu i iseku u opanke. Očiste se semenke i dobro se ocede. U posudi se pomeša malo ulja i soli i pomoću četke se namaže spoljašnja strana opanaka. Poređaju se u suvu posudu za pečenje.

Nadev: Jaja se umute pomoću žice, dodaju se so, biber i peršun i ponovo se promešaju. Meso i kačkavalj se iseku na manje parčiće, a sir se izmrvi. Dodaju se u umućena jaja.

Paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Promeša se dobro. S tako pripremljenim nadevom se pune paprike pažljivo. Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta odozgo i odozdo.

Paprike
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Kasnije se poveća temperatura na 220 stepeni, a rerna se namesti da peče samo odozgo. Malo pre nego što će biti gotovi, dodaju se i kriške paradajza.

(Espreso / BonApeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.