VITAMINSKA ČORBA BOLJA OD LEKA! Ukoliko dodate OVAJ ZAČIN, ukus će biti neverovatan (RECEPT)
Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PROBAJTE

VITAMINSKA ČORBA BOLJA OD LEKA! Ukoliko dodate OVAJ ZAČIN, ukus će biti neverovatan (RECEPT)

Preukusna je veoma

Objavljeno:

Nutricionista Branka Mirković otkrila je za Informer kako se pravi posna, vitaminska čorba koja će nam biti idealan obrok za tople dane.

Osnova za čorbu:

1 supena kašika ulja najbolje maslinovog

2. 150 gr rendane šargarepe

3. 50 gr rendanog korena celera

4. 1 srednja glavica crnog luka

5. 4 čena belog luka

Dodaci od kojih zavisi ukus čorbe:

1. paradajz pasirani ili pelat 3 dl do 5 dl

2. 150 gr šargarepe šećene na kolutiće

3. paprika zelena

4. krompir na komade 150 gr

5. zeleno povrće, blitva, spanać, tikvice…

6. kupus mladi, keleraba

Začini: biber, so, crvena paprika, suvi začin

Sveži začini, peršun, celer list, mirođija, vlašac po želji i ukusu

Čorba
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Priprema:

Narendati šargarepu i koren celera, mogu se koristiti i stabljike celera, njih iseći popreko, iseckati crni luk i beli luk.

Samo malo zagrejati maslinovo ulje i dodati rendanu šargarepu i koren celera, kada povrće malo omekša dodati luk crni i beli, promešati i ostaviti da omekša, poklopiti i prodinstati.

Dodati ostalo povrće po zelji. Dodaje se povrće po dužini kuvanja odnosno tvrdoći. Ako dodajete blitvu ili spanać ono se dodaje na kraju. Prodinstati. Naliti paradajzom i vodom ili samo vodom i dodati suve začine, prokuvati. Kada je gotovo, iseckati sveže listove, peršuna, celera, mirođije po želji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.