SRBI, ZA OVAJ RUČAK VAM TREBA SAMO 300 DINARA: Slatki kupus na STARINSKI NAČIN, pun je POVRĆA (RECEPT)
Slatki kupus, Foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

ideja

SRBI, ZA OVAJ RUČAK VAM TREBA SAMO 300 DINARA: Slatki kupus na STARINSKI NAČIN, pun je POVRĆA (RECEPT)

Napravite zdrav letnji ručak

Objavljeno:

Slatki kupus je savršeno letnje jelo koje je i zdravo i jeftino.

Sastojci:

glavica slatkog, svežeg kupusa srednje veličine

1 šargarepa

2 glavice crnog luka

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

praziluk

3 paradajza

so , biber

peršunov list

lovorov list

Slatki kupus
foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

1 kašika crvene mlevene paprike

100 ml ulja

1 babura paprika babura po želji

tri čena belog luka

Slatki kupus
foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

začini po želji (tucana paprika, svež bosiljak, vlašac, kopriva, majčina dušica)

PRIPREMA:

Kupus očistiti od spoljnih listova, preseći na pola pa odstraniti koren. Zatim iseckati ga na sitnije komadiće ili narendati na krupnije rende,Crni luk i prayiluk iseckati, dodati ulje i malo vode i staviti da se dinsta.Kada luk omekša dodati iseckanu šargarepu, baburu papriku i paradajz pa prodinstati nekoliko minuta

Slatki kupus
foto: Printscreen/Youtube/ Moja Kuhinja Tanja

.Zatim dodati kupus i jednu čašu vode, poklopiti i ostaviti na srednjoj vatri da se kuva.Dok se kupus kuva potrebno je da vode uvek bude da ogrezne, na kraju dolivajte ili otklopite da još malo uvri zavisno kakv kupus želite, sa više ili manje čorbe.Kada se kupus skuvao dodajte sitno iseckan beli luk i začine po želji i ukusu.Neka još malo provri, par minuta, pa sklonite sa vatre i pospite sa peršunovim listom.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.