NAPRAVITE PITU SA PEČURKAMA NA BAKIN NAČIN: Tajna HRSKAVOSTI se krije u OVOME (RECEPT)
Pita sa pečurkama, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

za doručak

NAPRAVITE PITU SA PEČURKAMA NA BAKIN NAČIN: Tajna HRSKAVOSTI se krije u OVOME (RECEPT)

Ove pite se češto kombinuju sa lukom ili prazilukom, a sastavni su deo i pica pite

Objavljeno: 23:23h

Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u većim količinama.

Ove pite se češto kombinuju sa lukom ili prazilukom, a sastavni su deo i pica pite.

Potrebno je:

400 gr šampinjona

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

12 listova gotovih kora

1 veza mladog luka

4 čena belog luka

4-5 mladog krompira ili 2 stara

malo bibera. soli

po želji malo tucane ljute paprike

Priprema:

Na ulju prpržiti seckan luk pa dodati na listove oprane šampinjone i na sitne kockice krompir. Posoliti i dinstati oko 15 minuta. Dodati bibera, papriku i još začina po želji.

Koru prvu poprskati uljem, preko nje još dve pa na treću ubaciti 2-3 kašike šampinjona i rasporediti po kori. Saviti ivice i uviti u rolat.

Pleh podmazati i poredjati rolnice i njih premazati uljem.

Peći na 200 stepeni oko 45 minuta.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.