za doručak
NAPRAVITE PITU SA PEČURKAMA NA BAKIN NAČIN: Tajna HRSKAVOSTI se krije u OVOME (RECEPT)
Ove pite se češto kombinuju sa lukom ili prazilukom, a sastavni su deo i pica pite
Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u većim količinama.
Ove pite se češto kombinuju sa lukom ili prazilukom, a sastavni su deo i pica pite.
Potrebno je:
400 gr šampinjona
12 listova gotovih kora
1 veza mladog luka
4 čena belog luka
4-5 mladog krompira ili 2 stara
malo bibera. soli
po želji malo tucane ljute paprike
Priprema:
Na ulju prpržiti seckan luk pa dodati na listove oprane šampinjone i na sitne kockice krompir. Posoliti i dinstati oko 15 minuta. Dodati bibera, papriku i još začina po želji.
Koru prvu poprskati uljem, preko nje još dve pa na treću ubaciti 2-3 kašike šampinjona i rasporediti po kori. Saviti ivice i uviti u rolat.
Pleh podmazati i poredjati rolnice i njih premazati uljem.
Peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
(Espreso / Srbija Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!