NA OVAJ DETALJ NA TREŠNJI UPOZORENI SU SVI SRBI: Ako PRIMETITE TO, nikako NEMOJTE DA KUPUJETE
Trešnje, Foto: RINA

OPREZ

NA OVAJ DETALJ NA TREŠNJI UPOZORENI SU SVI SRBI: Ako PRIMETITE TO, nikako NEMOJTE DA KUPUJETE

Ipak, svima nam se dogodilo da na pijaci kupimo prelepe trešnje, ali kada ih operemo i počnemo da jedemo, shvatimo da su trule

Objavljeno: 20:12h

Dolaskom lepog vremena, pijace su postale šarenije, a na njima možete pronaći i jedno od najomiljenijih junskih voća, a to su trešnje.

Ipak, svima nam se dogodilo da na pijaci kupimo prelepe trešnje, ali kada ih operemo i počnemo da jedemo, shvatimo da su trule. Stručnjaci kažu da se kvalitet trešnje ne ogleda u izgledu i mirisu, već se one biraju po boji i to bi trebalo da bude svetlija boja sočnih plodova, koje nemaju oštećenje na površini i ne sadrže nabore na kožici.

1 / 6 Foto: Emilija Jovanović

- Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude "zasićena". Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena - objašnjavaju stručnjaci.

pijaca, Voće, trešnje
foto: Emilija Jovanović

Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu. Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja, prenosi Mondo.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.