PEKARI OTKRILI TAJNU MEKANOG TESTA: Tajna se krije u OVA 3 SASTOJKA, ukusnije će BITI NEGO IKAD
Testo, Foto: Profimedia

poslušajte

PEKARI OTKRILI TAJNU MEKANOG TESTA: Tajna se krije u OVA 3 SASTOJKA, ukusnije će BITI NEGO IKAD

Profesionalci su otkrili koje oni namirnice stavljaju u testo kako bi ono bilo prozračnije i ukusnije

Objavljeno:

Ne postoji osoba koja će odbiti domaće kolače, ali i slana ili slatka peciva. Svi znamo da je domaće uvek bolje od kupovnog, ali ne uspeva svaka domaćica da umesi dobro testo.

Profesionalci su otkrili koje oni namirnice stavljaju u testo kako bi ono bilo prozračnije i ukusnije, piše Stvarukusa.rs.

Šta treba dodati u testo?

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Skrob

Iskusni pekari znaju da je ovaj proizvod u stanju da transformiše testo, značajno poboljšavajući njegovu strukturu. Činjenica je da obični skrob pomaže da testo postane prozračnije i lakše. Pored toga, peciva u koja je dodat ovaj sastojak duže ostaju mekana. Skrob se može dodati direktno u brašno. Za standardnu porciju testa biće dovoljno 30 g.

Pica
foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

Griz

Ovaj sastojak će zaista transformisati svako pecivo i zbog njega će ono biti kvalitetnije i ukusnije. Takođe, griz je u stanju da oslobodi testo od viška vlage, koja može pokvariti gotovo pecivo. Potrebna vam je samo 1 kašika. Inače, kolači ili peciva u koja se dodaje griz duže ostaju sveža.

1 / 3 Foto: Profimedia

Mleko

Ako pripremate sa kvasnim testom, onda mleko treba da pomešate sa kvascem. Ono ne sme da bude vruće ili hladno, nego toplo. Testo će biti ukusnije ako kvasac pomešate sa mlekom, a ne vodom i imaće lepšu boju. Zahvaljujući mleku skoro pecivo dobija fantastičnu koricu.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.