ZA PARČE OVOG SAVRŠENSTVA SE SVI UKUĆANI OTIMAJU: Pita sa TIKVICAMA rastura, A U TEMPERATURI JE KLUČ (RECEPT)
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

moćan ukus

ZA PARČE OVOG SAVRŠENSTVA SE SVI UKUĆANI OTIMAJU: Pita sa TIKVICAMA rastura, A U TEMPERATURI JE KLUČ (RECEPT)

Obradujte svoje najmilije nešto drugačijim desertom, a to je slatka pita sa tikvicama

Objavljeno:

Oko ovog savršenstva nema ko se ne bi otimao, a mi vam donosimo recept!

Sastojci:

500 g kora za pitu

dve veće tikvice 1/2 dl ulja 200 g šećera dva jajeta kesica praška za pecivo kesica vanilin-šećera 10 kašika mleka tri kašike griza muskatni oraščić 100 g suvog grožđa šećer u prahu

Domaća kuhinja, Pita, Zeljanica, Baklave, Ćebap
foto: Printscreen/youtube

Priprema:

Oljuštite tikvice, isecite na kocke i obarite zajedno sa šećerom i uljem.Obarene tikvice ispasirajte, dodajte mleko, jaja, vanilin-šećer, griz i prašak za pecivo.

Sjedinite smesu, pa dodajte i suvo grožđe.Pleh ili tepsiju podmažite pa ređajte koru po koru i na svaku stavljajte po nekoliko kašika fila.

Kore pritom malo gužvajte da bi pita bila vazdušasta. Pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pečenu pitu isecite na kocke i pospite šećerom u prahu i rendanim muskatnim oraščićem.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.