OVAJ NATAŠIN KREMASTI KOLAČ JE PRAVA POSLASTICA ZA LETO: Odmah će vas OSVEŽITI, 1 sastojak je KLJUČ (RECEPT/VIDEO)
Kolač sa grizom, Foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

SPREMITE

OVAJ NATAŠIN KREMASTI KOLAČ JE PRAVA POSLASTICA ZA LETO: Odmah će vas OSVEŽITI, 1 sastojak je KLJUČ (RECEPT/VIDEO)

Na kraju ostavite kolač u frižideru da se stegne

Objavljeno:

Ako vam je ponestalo ideja šta slatko spremiti za vikend koji je pred nama, Magazin Novosti vam predlaže da pripremite ovaj kremasti kolač koji će obožavati svi, a posebno deca.

Voće, piškote i griz su glavni sastojci koji ga čine božanstvenim.

Sastojci:

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

Podloga: - 200 grama piškota - 150 ml mleka

Beli fil: - 500 ml mleka - 1 jaje - 80 grama griza - 70 grama šećera - 1 kašika arome vanile

Kolač, Kolač sa grizom
foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

- 125 grama margarina

Voćni fil: - 450 grama smrznutog šumskog voća - 130 grama šećera - 50 grama gustina - 200 ml vode

Glazura: - 200 grama mlečne čokolade - 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Kolač, Kolač sa grizom
foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

U dubljoj posudi sipajte griz, jaje, šećer i aromu vanile, pa sve prelijte sa 200 ml mleka, i sve pomešajte. 300 ml mleka sipajte u šerpu i kuvajte dok ne provri.

Kada je mleko provrelo, umešajte smesu sa grizom, i vratite na šporet kako bi se kuvalo još par minuta. Gotov fil ostavite da se ohladi.

Piškote umačite u 150 ml mleka, pa ih ređajte u pleh, da budu zbijene jedna do druge.

Kolač, Kolač sa grizom
foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

U novu šerpu dodajte smrznuto voće i šećer, i kuvajte na laganoj vatri dok ne provri. U manjoj posudi pomešaje gustin i vodu, pa ga onda dodajte voću, i promešajte dok se voćni fil ne skuva. Vruć voćni fil potom prelijte u pleh preko piškota, i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni beli fil prvo umutite mikserom, pa mu dodajte magrarin, i mutite još malo dok ne dobijete kremastiju teksturu. Beli fil razmažite preko voćnog, pa ga prelijte sa istopljenom mlečnom čokoladom i slatkom pavlakom.

Na kraju ostavite kolač u frižideru da se stegne.

(Espreso / Magazin Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.