OTKRIVAMO RECEPT ZA PRAVU TURSKU BAKLAVU: Posle njega, svaka druga je PIŠI PROPALO (FOTO)
Baklava, Foto: Printscreen/Instagram/sevdanin_mutfagi_evyapimi

preukusno

OTKRIVAMO RECEPT ZA PRAVU TURSKU BAKLAVU: Posle njega, svaka druga je PIŠI PROPALO (FOTO)

Na vama je samo da odlučite da li želite baklave sa pistaćima, kokosom, čokoladom ili orasima.

Objavljeno: 16:50h

Postoji mnogo različitih recepata za baklave, a mi vam donosimo jedan direktno iz Turske.

TESTO:

  • 2 kašike putera
  • 1 jaje
  • 1 kašika jogurta
  • 2 kašike sirćeta
  • 1 šolja ulja
  • 1 kašičica mleka
  • 1 čaša vode
  • 5,5 šolje brašna.

ŠERBET:

  • 4 šolje šećera
  • 4,5 šolje vode
  • limun

(pomešajte šećer i vodu, sačekajte da proključa, dodajte malo limunovog soka i kuvajte još 12-13 minuta)

  • merna šolja 200 ml
  • čaša od 100 ml

Za podmazivanje: 250-300 g putera.

Za punjenje: pistaći, orasi, kokos i rendana čokolada.

Priprema:

Umesite testo i razvucite kore. Pospite punjenjem po želji i urolajte. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni, sa pokrivenim gornjim delom i ventilatorom 40-45 minuta, ali može da varira od rerne do rerne.

Prelijte vruću baklavu šerbetom, biće hrskavije.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku:

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.