Evo kako da odaberete DOBRE TREŠNJE, ključ je u 1 STVARI: Mnogi greše U OVOME!
Trešnje, Foto: RINA

VAŽNO

Evo kako da odaberete DOBRE TREŠNJE, ključ je u 1 STVARI: Mnogi greše U OVOME!

Crvene sorte trebaju biti tamne, čvrste i sjajne; to su prvi znakovi zrelosti i svežine, dok trešnje bez udubljenja i pukotina ukazuje na uredan transport.

Objavljeno: 18:42h

Bilo da su u filu za kolače ili ih jedete same, većina ljudi obožava trešnje, a jedina im je negativna strana kratka sezona zbog koje ih treba iskoristiti dok su najbolje. Budući da trešnje ne sazrevaju sa stabla, kao što to čini banana, u njima možete uživati ​​sveže iz trgovine ili s tržnice.

Kada kupujete trešnje, tražite one koje imaju jarko zelene stabljike i sjajnu koru jarkih boja. Najukusnije trešnje trebale bi biti guste, čvrste i punije, bez modrica ili znakova kvarenja.

Trešnje, Kolač od trešnje, Omlet sa trešnjom, Omlet, Kolač, Džem
foto: Profimedia

"Obratite pažnju na boju: ona se razlikuje od sorte do sorte, ali u svakom slučaju treba da bude 'zasićena'. Kada se pritisne, trešnja treba da zadrži svoju gustinu. Ako je meka, onda je ili prezrela ili pokvarena", objašnjavaju.

Prema rečima profesorke agronomije, Irine Mahonine, važno je obratiti pažnju na kožicu. Ako se voće čuva u plastičnoj kesi, onda na njegovoj površini ne bi trebalo da bude znakova vlage. U suprotnom, to će ubrzati kvarenje i skratiti njihov rok trajanja.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.