obavezno probajte!
NEZABORAVNA RIBLJA ČORBA IZ KOTLIĆA: Jedan sastojak na kraju joj daje poseban ŠMEK (RECEPT)
Dodajte začina ako treba i služite sa ljutom paprikom
Preukusna riblja čorba za vrele letnje dane.
Sastojci
2 kg mešane ribe
1/2 luka
1/2 veze zeleni za supu
3 dl soka od paradajza
biber
lovor
1 dl belog vina
aleva paprika
ulje
so
mešani začin
Način pripreme
Luk i zelen iseckajte, ubacite u kotlić i nalijte malo ulja i malo vode. Posolite i dinstajte dok luk ne omekša (ne sme da požuti).
Proces ćete ubrzati ako dodate malo sode bikarbone. Dodajte biber i lorber, pa ubacite ribu isečenu na komade i kratko propržite.
Uspite sok od paradajza, alevu papriku i mešani začin, pa nalijte vodom da riba ogrezne. Čim provri, nalijte belo vino i kuvajte 20 minuta.
Ako imate ikre, ubacite je u čorbu 5 minuta pred kraj.
Dodajte začina ako treba i služite sa ljutom paprikom.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!