KIŠNI KOLAČ SJAJAN ZA DANAŠNJI DAN: Uživajte kod kuće uz UKUS ove poslastice (RECEPT + VIDEO)
Kolač, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

preukusan je

KIŠNI KOLAČ SJAJAN ZA DANAŠNJI DAN: Uživajte kod kuće uz UKUS ove poslastice (RECEPT + VIDEO)

Ukus ovog kolača je izuzetno lak, kao da jedete kapljicu kiše, kaže njegov izumitelj kuvar Daren Vong - Rain Drop ili "kišna kap" je izmišljen 2016. godine u Njujorku!

Objavljeno: 14:02h

Na japanskom, njegovo ime je Mizu Shingen Mochi, a providan je i lak baš kao kap kiše... ako ga ne pojedete u roku od 30 minuta, nestaće. Kolač Rain Drop oduševio je Njujork i sve poklonike japanske kuhinje...

Sastojci:

500 ml vode

15 gr praha agar-agar

12 gr šećera

Priprema: Rastvoriti agar-agar dodajući polako vodu i zagrevati sve dok ne provri. Sipati u modlu u obliku polulopte. Rashladiti 2 sata u frižideru. Servirati sa sirupom od šećerne trske i tostiranim sojinim brašnom (kinako).

Pogledajte video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.