DA LI BISTE OVAKO PUNILI PAPRIKE? Ukus je BRUTALAN, probajte sad ili nikad (RECEPT)
Punjene paprike, Foto: Printscreen/YouTube/Jelenajela Petrovic

preuksuno!

DA LI BISTE OVAKO PUNILI PAPRIKE? Ukus je BRUTALAN, probajte sad ili nikad (RECEPT)

Paprike punjene krompirom su kod nas visoko rangirane. To je jelo koje pamtimo od malih nogu i još uvek je aktuelno .

Objavljeno: 16:50h

Ne koštaju mnogo, a jednostavno i brzo se spremaju. Sezona je u toku i iskreno ih preporučujem. Sad ili nikad!

Imamo nekoliko omiljenih letnjih jela. Paprike punjene krompirom su kod nas visoko rangirane. To je jelo koje pamtimo od malih nogu i još uvek je aktuelno . Čini nam se da to nije slučaj ovde, kod nas u Srbiji. Bar ne u Beogradu.

Uprkos slaninici kojom se malo „oplemene“, paprike sa krompirom su tipično letnje – lagano jelo. Ukusno, sočno i sa savršenom kombinacijom aroma i ukusa. Ne koštaju mnogo, a jednostavno i brzo se spremaju. Sezona je u toku i iskreno ih preporučujem. Sad ili nikad!

Punjene paprike
foto: Printscreen Youtube

Sastojci:

6 paprika babura srednje veličine

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka

6 komada roze krompira srednje veličine

100 g dimljene slanine

1 veza peršunovog lista

so i biber po ukusu

ulje

100 g pavlake za kuvanje – po želji

Priprema:

KORAK 1: Paprike oprati i izdubiti im seme sa drškom. Krompir oguliti i narendati. Slaninu, crni i beli luk i peršun sitno naseckati.

KORAK 2: Narendan krompir posoliti i dodati mu slaninicu, crni i beli luk, peršun i malo ulja. Ukoliko Vam ne smeta dobro je dodati nešto više sveže mlevenog bibera, jer se odlično slaže i daje bitnu dimenziju ovom jelu. Na kraju sve dobro izmešati.

KORAK 3: Ovako spremljenim krompirom lagano puniti paprike i ne sabijati ga mnogo i tvrdo, već ostaviti da u paprici bude malo rastresit. Napunjene paprike složiti u zamašćen pleh, a viškom krompira (koji je poželjan) popuniti praznine između paprika. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 45 minuta. Paprike pokriti alu-folijom, a posle 30-tak minuta foliju skinuti i peći dalje da se lepo zapeku i dobiju boju.

KORAK 4: Kada su paprike pečene, po želji ih možete zaliti sa pavlakom za kuvanje i vratiti u rernu još 10-tak minuta.

Mi ih češće pravimo bez pavlake, iako su lepe su na oba načina. Zato isprobajte sami!

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.