EVO KO JE OTAC DIJANE HRKALOVIĆ! Cela Srbija će ostati ZATEČENA, IMA I SLIKA (FOTO)
Dijana Hrkalović, Foto: Printscreen Instagram/dijanahrkalovic

AU, KO BI REKAO

EVO KO JE OTAC DIJANE HRKALOVIĆ! Cela Srbija će ostati ZATEČENA, IMA I SLIKA (FOTO)

Malo ko zna da je i njen otac Dane od ranije poznat javnosti.

Objavljeno: 15:01h

Dane Hrkalović, tokom duge karijere, menjao je često partije i funkcije, a najveći uspeh postigao je kao kadar Pokreta snaga Srbije, odnosno nakon što je postavljen za direktora ergele "Ljubičevo".

Osim Dijane, još jedan član porodice Hrkalović oprobao se u politici i menadžmentu. Dok je Hrkalovićeva munjevitom brzinom dospela do samog vrha policije i politike, njen otac Dane zadržao se samo „na lokalu“. Ipak, tamo decenijama opstaje.

Dane Hrkalović
foto: Printscreen

Požarevac je i pre Dijaninog oca imao poznate žitelje, a najpoznatiji su, bez sumnje, nekadašnji predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević i njegova supruga Mira Marković, pa je taj kraj važio za uporište socijalista i julovaca.

Tako se i Hrkalović svojevremeno našao na izbornoj listi JUL za taj grad. Nakon promena, promenio se i on, pa se ubrzo našao na izbornoj listi Pokreta snaga Srbije, Bogoljuba Karića. To mu nije donelo mnogo uspeha sve dok pomenuti pokret nije postao koalicioni partner vladajuće Srpske napredne stranke.

1 / 8 Foto: Printscreen Instagram/dijanahrkalovic

Tako je Dane Hrkalović 2014. postavljen za direktora JP „Ljubičevo“, što je zvanični naziv ergele „Ljubičevo“, a koju je osnovao još knez Miloš i poklonio Srbiji 1853. godine.

Kasnije se ispostavilo da se otac bivše državne sekretarke MUP oprobao i u privatnom, a ne samo u državnom sektoru, i da je tu bio neuporedivo uspešniji. On je zapravo osnovao već pominjano preduzeće „Stočar DH“.

Podsetimo, Dijana Hrkalović u julu 2015. godine postala je sekretar Uprave kriminalističke policije (UKP), a dve godine kasnije državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Politikom je počela da se bavi još kao studentkinja. Na izborima 2008. godine bila je kandidat za poslanika u Skupštini Srbije na listi Pokret snaga Srbije – Bogoljub Karić, ali nije uspela da osvoji mandat. Četiri godine kasnije postala je odbornica u Skupštini grada Beograda i to kao kandidatkinja liste Srpske napredne stranke (SNS). Do aprila 2014. godine radila je u Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA), a potom je po Sporazumu o preuzimanju državnog službenika prešla u Ministarstvo unutrašnjih poslova i stekla zvanje policijskog inspektora.

Tu poziciju napustila je 30. maja 2019. godine. U žižu javnosti dospela je početkom 2021. godine kada su je tabloidi optužili da je prisluškujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu pokušala da izazove tzv. tihi državni udar.

Hrkalovićeva je 15. oktobra 2021. godine pozvana na saslušanje u Sektor za unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.