PRIPREMITE OSVEŽAVAJUĆE VOĆNE SALATE: I deca će ih OBOŽAVATI!
Ilustracija, Foto: Printsreen

PREUKUSNO

PRIPREMITE OSVEŽAVAJUĆE VOĆNE SALATE: I deca će ih OBOŽAVATI!

Kora limuna, kao dodatak voćnoj salati može se bez straha upotrebiti ako se limun prethodno dobro opere četkicom i toplom vodom kojoj je dodato malo sobe bikarbone

Objavljeno:

Kod pripremanja voćnih salata, pored ukusa, bitan je izgled. Važno je da nož kojim se voće secka bude oštar kako se voće ne bi izgnječilo a salata pretvorila u kašu.

EGZOTIČNA SALATA

POTREBNO JE

Četvrtina šolje soka od limuna, šolja ipo vode, pola šolje šećera, 2 banane isečene na kolutove, pola ananasa isečenog na komadiće, desetak manjih očišćenih jagoda, 2 kašike sveže seckane mente, trećina šolje kokosovog brašna, sladoled od vanile

PRIPREMA

Pomešajte sok od limuna, vodu i šećer u šerpi, zagrejte do ključanja, mešajući neprestano dok se šećer ne rastopi, pa skinite s vatre i stavite u frizider dok se ne ohladi.

Pre serviranja u posudi pomešajte voće, ravnomerno ga prelijte sirupom, pospite mentom i kokosovim brašnom i lagano izmešajte. Salatu sipajte u čaše za serviranje i preko svake možete da stavite po kašiku sladoleda od vanile.

Sladoled
foto: Profimedia

SAVETI

- Umućeni šlag stavite preko salate neposredno pre služenja, inače će se šlag, u dodiru sa voćnim sokom istopiti.

-Kora limuna, kao dodatak voćnoj salati može se bez straha upotrebiti ako se limun prethodno dobro opere četkicom i toplom vodom kojoj je dodato malo sobe bikarbone.

- Da banane ne bi potamnele u voćnoj salati, treba ih popraskati limunovim sokom i posuti šećerom u prahu. Ovo pravilo važi i za drugo voće, koje u dodiru sa vazduhom menja boju (jabuke, kruške).

-Voće iz koga se lako cedi sok (jagode, maline, kupine), treba prati pod blagim mlazom vode.

POTREBNO JE

1 kg očišćenih kiselih jabuka, 3 veće pomarandže, malo kompota od bresaka, suvo grožđe, sezonsko voće

ZA PRELIV: 200 g šećera, 2 dl vode

PRIPREMA

Prokuvani šećer i vodu ohladiti i u to staviti sitno iseckane jabuke. Zatim dodati sitno seckane pomarandže, breskve i sezonsko voće. Držati u frižideru do upotrebe. Voćnu salatu servirati u dubljim čašama uz dodatak suvog grožđa, seckanih oraha i maraskina. Može se ukrasiti šlagom ili sladoledom.

SALATA OD JUŽNOG VOĆA

POTREBNO JE

½ kg kivija, 2 banane, 3 pomorandže, manji ananas, po želji i ½ kg jabuka, 2 šlaga

PRIPREMA

Voće oprati, oljuštititi i iseckati na sitne komadiće. Umutiti dva šlaga u dubljoj posudi i pomešati sa voćem i desert je gotov. Voće ne morate mešati sa šlagom. Možete staviti samo malo meda u prirpemljeno i izmešano voće.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.