OVAKO SE SPREMAJU LAZANJE NA ZDRAVIJI NAČIN: Od sada ih sa MESOM više NEĆETE JESTI, zbog 1 POVRĆA SE TOPE U USTIMA
Lazanja, Foto: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

RECEPT

OVAKO SE SPREMAJU LAZANJE NA ZDRAVIJI NAČIN: Od sada ih sa MESOM više NEĆETE JESTI, zbog 1 POVRĆA SE TOPE U USTIMA

Poput pice, i lazanje su se "rodile" u Napulju tokom srednjeg veka.

Objavljeno:

Ovaj recept za kremaste lazanje s povrćem prilagođen je sezonskim namirnicama i oduševiće vas na prvi zalogaj.

Sastojci:

500 g lazanja

1 glavica luka

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

2 čena belog luka

1 šargarepa

1 tikvica

2 sveže paprike

2 paradajza

pola patlidžana

so, biber

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

Za bešamel sos:

700 ml mleka

3 kašike brašna

200 g parmezana

malo ulja

I još:

200 g kačkavalja

250 g mocarele

Tikvice
foto: Printscreen/Youtube/ Frische Rezepte

Priprema:

Povrće isecite na kockice. Na malo ulja propržite luk, pa dodajte ostalo povrće. Začinite po ukusu, pa dinstajte na srednjoj temperaturi oko 20 minuta uz povremeno mešanje. U posebnom tiganju stavite ulje, pa kada se zagreje dodajte brašno i pržite do zlataste boje. Sklonite sa vatre i sipajte mleko sve vreme mešajući da vam ne ostanu grudvice. Vratite na ringlu i mešajte dok se sos ne zgusne. Dodajte malo soli, a potom i parmezan.

Na dno vatrostalne posude prvo stavite jedan red testenine, zatim povrće, bešamel, pa opet testeninu. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. Zadnji sloj treba da bude testenina, a zatim preko nje poređajte izrendane obe vrste sira. Rernu zagrejte na 180 stepeni, činiju pokrijte alu folijom i pecite pola sata. Potom skinite foliju i pecite još 15 minuta dok se ne uhvati lepa korica.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.