ZAR JE MOGUĆE?! Evo šta će se desiti ako u dvorište stavite KAŠIKU ŠEĆERA
Šećer, Foto: Profimedia

DA LI STE ZNALI

ZAR JE MOGUĆE?! Evo šta će se desiti ako u dvorište stavite KAŠIKU ŠEĆERA

Britanski prirodnjak Dejvid Atenboro podelio je jedan vrlo neobičan, ali zapravo veoma koristan savet svima koji žele da očuvaju prirodu, a to bi trebalo da bude svačiji cilj.

Objavljeno: 11:11h

S obzirom na to da živimo u svetu u kojem je hrana sve više tretirana raznim hemikalijama i pesticidima, ono malo prirode što nam je ostalo trebalo bi da čuvamo.

Jeste li znali da su trećinu hrane koju jedemo oprašile pčele i da su one zapravo zaslužne za hranjenje 90 posto svetske populacije?

Zbog toga ovaj prirodnjak savetuje da se u svakom dvorištu treba naći kašika šećera kako bi pčele mogle da se nahrane i dobiju energiju da se vrate do svoje košnice. Naime, pčele često znaju da se umore pa nemaju snage da se vrate do košnice zbog puta koji su prevalile.

Pčele
foto: Profimedia

Kada bi pčele nestale iz našeg ekološkog sistema, čovječanstvo bi imalo ozbiljan problem, ali to, nažalost, radimo svakodnevno koristeći se pesticidima, ali za izumiranje pčela kriva je i urbanizacija kao i klimatske promene zbog kojih se broj pčela drastično smanjuje.

"Kada bi pčele nestale s planete, ljudima bi ostalo samo četiri godine života", rekao je svojevremeno Atenboro, piše Mirror.

Stoga, ako ne želite da se to dogodi, a ako u vašem vrtu viđate ove zujalice, pomiješajte kašiku šećera s kašikom vode i ostavite im na vidljivom mestu. Mešavina šećera i vode rehidriraće će ih i dati im potrebnu energiju da nastave sa svojim poslom koji je za sve od životne važnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.