EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN IGOR JURIĆ! Ovakvom OBRTU se niko nije nadao
Foto: Privatna arhiva

AU

EVO GDE JE ZAPRAVO ROĐEN IGOR JURIĆ! Ovakvom OBRTU se niko nije nadao

Nedeljnik NIN mu je dodelio priznanje „Čovek godine 2017.

Objavljeno: 16:21h

Igor Jurić srudirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a paralelno sa tim igrao fudbal u FK Spartak iz Subotice, kao i nekim manjim klubovima. Kasnije je tu radio kao fudbalski trener. Trenersku karijeru je nastavio u Cirihu i Briselu.

Nakon nestanka njegove kćerke Tijane Jurić 26. jula 2014. godine u Bajmoku, vratio se u zemlju. Posle potrage koja je trajala 12 dana, njeno beživotno telo je pronađeno u naselju Čonoplja kod Sombora. Za njeno ubistvo je osuđen mesar Dragan Đurić (34) iz Surčina, na 40 godina zatvora.

Dana 2. juna 2015. godine, osnovao je neprofitnu Fondaciju „Tijana Jurić” koja se bavi aktivizmom u oblasti zaštite bezbednosti dece u Srbiji. Fondacija je doprinela promeni Zakona o policiji 2015. godine.[2] U organizaciji fondacije, Jurić je organizovao preko 400 radionica, predavanja i tribina.

1 / 8 Foto: Printscreen/RTS

Prošao je specijalističke obuke u Belgiji, Centru za nestalu i zlostavljanu decu u Osijeku, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Prilikom usvajanja izmena Krivičnog zakonika 2019. godine, kada je uvedena kazna doživotnog zatvora, Jurić je bio gost na galeriji u plenarnoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije, budući da je bio inicijator ovakvog rešenja.

Nedeljnik NIN mu je dodelio priznanje „Čovek godine 2017.

Igor Jurić rođen je 22. avgusta 1973. u Subotici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.